Tim Dačić-Vučić ne treba menjati

Izvor: B92, 21.Okt.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tim Dačić-Vučić ne treba menjati"

Beograd -- Na spekulacije da bi Vlada mogla da padne zbog saradnje SPS i DS na lokalu, SPS navodi da su Ivica Dačič i Aleksandar Vučić tim koji ne treba menjati.

"Mislim da taj tim, zajedno sa Mlađanom Dinkićem, odlično fukncioniše i da tu nema nikakvih problema", kaže Branko Ružić, predsednik IO SPS.

Naprednjaci nemaju više strpljenja za oklevanje socijalista da sa njima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << formiraju vlast i na lokalnom nivou. Kap u prepunoj čaši je odluka socijalista i URS da naprednjake smene sa vlasti u Smedervskoj Palanci.

SNS će na narednoj sednici Glavnog odbora odlučivati o daljim koracima.

Naprednjaci nisu zadovoljni. Ne samo da socijalsiti sa njima još nisu napravili koaliciju u Leskovcu i još nekoliko gradova iako su javno obećali, već su sa URS-om naprednjake u Smedrevskoj Palanci oterali u opoziciju.

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je za "Novosti" da "poslednji potezi koalicionih partnera sigurno neće ostati bez posledica". On, međutim, nije precizirao o kakvim posledicama je reč.

U javnosti se spekuliše da bi odluke na lokalu mogle da ugroze i Vladu Srbije. Prva reakcija premijera Ivice Dačića bila je da Srbija ima veće probleme.

"Ako vlada treba da padne zbog toga, neka padne", rekao je on za B92.

Mirnije je reagovao predsednik IO SPS Branko Ružić, koji kaže da socijalisti svuda gde je to moguće prave koaliciju sa partnerima iz republičke vlade.

"Ti procesi se odvijaju već duži vremenski period. Očekujemo da se vlast promeni u Šapcu, Leskovcu, kao i u nekim drugim manjim opštinama, poput Knića i Kuršumlije... To je prirodan proces koji pre svega mora biti u interesu lokane sredine i građana koji tamo žive", objašnjava Ružić.

Što se tiče Vlade Srbije, socijalisti navode i da su Dačič i Vučić tim koji ne treba menjati .

"Gospodin Vučić je podneo teško breme, kao što je u skladu sa dogovorom unutar vladajuće koalicije premijer Ivica Dačić poneo najteže breme preuzimanjem odgovornosti za pregovarački proces o Kosovu. Mislim da taj tim, zajedno sa Mlađanom Dinkićem, odlično fukncioniše i da tu nema nikakvih problema", kaže Ružić.

Za naprednjake je pre svega važna borba protiv korupcije i kriminala i od toga će zavisiti budućnost Vlade Srbije.

U Ujedinjenim regionima Srbije navode da Vlada radi timski kako bi se Srbija izvukla iz teške situacije u kojoj se nalazi, a da pojedne lokalne samouprave, ma koliko bile važne, neće uticati na republičku vladu.

Što se Beograda tiče, za sada ne postoje zahtevi za smenom aktulene vlasti.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ružić: Dačić i Vučić su odličan tim

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2012

Na spekulacije da bi Vlada mogla da padne zbog saradnje SPS i DS na lokalu, SPS navodi da su Ivica Dačič i Aleksandar Vučić tim koji ne treba menjati. "Mislim da taj tim, zajedno sa Mlađanom Dinkićem, odlično fukncioniše i da tu nema nikakvih problema", kaže Branko Ružić, predsednik IO SPS....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.