Svim sredstvima na narko-mafiju

Izvor: B92, 08.Okt.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svim sredstvima na narko-mafiju"

Zlatibor -- Svim sredstvima treba da udarimo na narko-mafiju, jer je to "ono što udara na našu decu", poručio je na Zlatiboru ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

On je ponovio da je u petak uhapšeno 18 ljudi na lokaciji nedaleko od Tutina.

Oni su, dodao je Dačić, otkriveni na izuzetno nepristupačnoj lokaciji, u toku hapšenja policiji je pružan otpor, a pronađena je velika količina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << heroina i sintetičkih droga.

Novopazarska policija je navela da je pronađeno više od sto kilograma gotove smese heriona.

Ministar Dačić je kazao da postoji sumnja da se na istom mestu nalazi i laboratorija u kojoj se proizvode i prerađuju narkotici.

"Danas ćemo posetiti tu lokaciju i proveriti istinitost sumnji. Opštedruštvena akcija je iskoreniti drogu iz škola i sa svih drugih mesta", rekao je Dačić novinarima nakon otvaranja renoviranog odmarališta "Dunav" na Zlatiboru.

Kako je poručio, nije lako boriti se protiv tog zla, ali je, kako kaže, ponosan na dobre rezultate srpskih državnih organa u akcijama usmerenim protiv narko-mafije.

"Postižemo dobre rezultate i to potvrđuju i evropski zvaničnici. Evropska komisija, naime, redovno povoljno ocenejuje našu borbu protiv organizovanog kriminala", zaključio je Dačić.

"Sukobi odgovaraju samo Tačiju"

Dačić je istom prilikom rekao da su "jedino mir i dijalog u interesu svih koji žive na Kosovu". Govoreći o bezbednosnoj situaciji na severu Kosova, Dačić je kazao novinarima da "sukobi odgovaraju samo Tačiju".

Upitan šta misli o susretu predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića i glavnog muftije IZ u Srbiji Muamera Zukorlića pre dva dana u Novom Pazaru, Dačić je rekao da svako ima pravo da bira svoje partnere. "Nisam baš siguran da su birači Tomislava Nikolića i sledbenici muftije Zukorlića srećni zbog tog susreta", kazao je Dačić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.