U Tutinu zaplenjeno 100 kg heroina

Izvor: B92, 08.Okt.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Tutinu zaplenjeno 100 kg heroina

Novi Pazar -- U laboratoriji, koja je otkrivena nedaleko od Tutina, pronađeno je više od sto kilograma gotove smese heroina, paracetamola i kofeina.

To je do sada najbotagiji "ulov" na jednom takvom mestu, rečeno je Tanjugu u novopazarskoj policiji.

Mesto na kome je pronađena laboratorija za miksovanje droge trebalo bi, kako je najavljeno, da po podne obiđe ministar Ivica Dačić. Uviđaj policije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je završen, a pored smese pronađeno je i sve neophodno za miksovanje narkotika - prese, rukavice, folije, paracetamol i kofein.

U policiji ne isključuju mogućnost da neko od uhapšenih "propeva”, što bi omogućilo nova hapšenja.

Inače, u jučerašnjoj policijskoj akciji koja je sprovedena u više gradova Srbije uhapšen je poznati narkodiler Hikmet Hajrović iz Novog Pazara i još 20 osoba kod kojih je pronađeno više desetina kilograma heroina, među kojima je i Hajrovićeva rođena sestra.

Direktor policije Milorad Veljović ranije je rekao da je akcija izvedena na širem području Beograda, Kraljeva i Novog Pazara u koordinaciji sa tužiocem za organizovani kriminal i da su u njoj, kako je rekao, učestvovale i specijalne jedinice MUP-a.

Reč je o jednoj od jačih kriminalnih grupa koja se godinama bavi rasturanjem, nabavkom i distribucijom narkotika, pre svega heroina, rekao je tada Veljović.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u petak da je, uz akciju hapšenja narko-grupe Hikmeta Hajrovića iz Novog Pazara, uhapšena i grupa od 16 članova koju je predvodio Dalibor Ristić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Svim sredstvima na narko-mafiju"

Izvor: B92, 08.Okt.2011

Zlatibor -- Svim sredstvima treba da udarimo na narko-mafiju, jer je to "ono što udara na našu decu", poručio je na Zlatiboru ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić...On je ponovio da je u petak uhapšeno 18 ljudi na lokaciji nedaleko od Tutina...Oni su, dodao je Dačić, otkriveni na izuzetno...

Nastavak na B92...

DAČIĆ: SAČUVATI MIR U RAŠKOJ OBLASTI

Izvor: Kurir, 09.Okt.2011, 14:02

NOVI PAZAR - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je na očuvanje mira i dobrih međunacionalnih odnosa u Raškoj oblasti...Dačih je u Delimeđu kod Tutina rekao da će predstojeća predizborna kampanja doneti različite izjave, ali da ne treba dozvoliti da dođe do incidenata, jer za...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.