Sutra sastanak Dačića i Grau

Izvor: B92, 03.Sep.2014, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra sastanak Dačića i Grau

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se sutra sa šeficom Radne grupe za predsedavanje OEBS Saveznog ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Hajdi Grau

Švajcarska od 1. januara predsedava OEBS, a na tom položaju će je početkom naredne godine naslediti Srbija, u skladu s dogovorom o sukcesivnom predsedavanju, prvi put u istoriji te organizacije.

Dačić je krajem avgusta ocenio da će uloga Srbije kao predsedavajućeg OEBS biti poseban izazov u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetlu ukrajinske krize i poručio da je Srbija opredeljena da bude konstruktivan faktor koji će doprineti miru i stabilnosti regiona.

"Mi apelujemo da se ratni sukobi zaustave i da započne dijalog, da medjunarodne institucije poput OEBS-a odigraju svoju ulogu u nadgledanju stanja, naročito kad je reč o graničnim pitanjima te dve zemlje i da se poboljša humanitarna situacija", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sastanak Dačića i Grau

Izvor: Blic, 04.Sep.2014, 08:42

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se danas sa šeficom Radne grupe za predsedavanje OEBS Saveznog ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Hajdi Grau, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova...Švajcarska od 1. januara predsedava OEBS, a na tom položaju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.