Susretu Dačića i Vanga prisustvovao i Vuk Jeremić

Izvor: N1 televizija, 17.Jun.2016, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susretu Dačića i Vanga prisustvovao i Vuk Jeremić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je tokom susreta sa kineskim kolegom Vangom Jiem da će ta istorijska poseta predsednika Kine Sija Đinpinga i delegacije zvaničnika Srbiji doprineti da odnosi dve zemlje pređu u kvalitativno novi nivo – sveobuhvatno strateško partnerstvo.

Srbija je uverena da će odnosi višedecenijskog prijateljstva, uvažavanja i saradnje, nakon ove posete postati još čvršći, bogatiji i sadržajniji, rekao je Dačić izražavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa kineskim ministrom spoljnih poslova, navodi se u saopštenju ministarstva.

"Posetu predsednika Si Đinpinga tretiramo kao istorijsku, jer se realizuje nakon više od tri decenije od poslednje posete kineskog predsednika Beogradu i jer će odnosi strateškog partnerstva naše dve zemlje prerasti u kvalitativno novi nivo – sveobuhvatno strateško partnerstvo", kazao je Dačić.

U razgovorima dvojice ministara razmenjena su mišljenja o većem broju pitanja koja se odnose na bilateralne odnose, saradnju u okviru mehanizma Kina, zemlje centralne i istočne Evrope, kao i na multilateralne teme.

"Naši bilateralni odnosi kontinuirano se razvijaju i unapređuju", naglasili su ministri Dačić i Vang tokom susreta kome je prisustvovao i kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.