Stojanović: Snimci nisu procureli ni iz jedne od tri službe bezbednosti

Izvor: Večernje novosti, 08.Sep.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Snimci nisu procureli ni iz jedne od tri službe bezbednosti

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović izjavio je danas da nema saznanja kako su snimci sastanaka vrha MUP-a za vreme mandata Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem dospeli u javnost, ali da je čvrsto ubeđen da nisu procureli ni iz jedne od tri službe bezbednosti. Stojanović je podsetio da su bezbednosne službe te snimke prosledile nadležnom tužilaštvu, kao i da ih imaju i sud i policija. On je rekao da je potrebno istražiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << odakle su snimci dospeli u javnost, da li iz tužilaštva ili suda. "Sve dok oni koji rade u institucijama i sektoru bezbednosti ne budu krivično gonjeni za neodgovorno ponašanje i odavanje službene tajne, ovo će nam se ponavljati", rekao je Stojanović. Dodao je i da bi, da je na mestu nadležnih u tim institucijama, prekinuo sve aktivnosti dok se ne otkrije ko je, zašto i na koji način omogućio da snimci dospeju u javnost. "Očekujem da će nadležni organi utvrditi i otkriti kako su snimci dospeli u javnosti i da će odgovarati onaj koji je to učinio", rekao je predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti. Mreža za istraživanje kriminala i korupcije, KRIK, objavila je juče na svom sajtu snimke susreta Radulovića sa vrhom MUP-a, uključujući tadašnjeg ministra policije Dačića, 2008. i 2009. godine. Kako navodi taj sajt, Radulović se od novembra 2008. do aprila 2009. godine devet puta sastao sa ljudima iz vrha MUP-a, a na snimcima se vide Dačić, njegov savetnik za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev, šef kabineta Branko Lazarević i zamenik šefa kabineta Vanja Vukić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Stojanović: Video Dačića i Miše Banane nisu došli iz službi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Sep.2015

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović izjavio je danas da nema saznanja kako su snimci sastanaka vrha MUP-a za vreme mandata Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem dospeli u javnost, ali da je čvrsto ubeđen da nisu procureli ni iz jedne od tri službe...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.