Štajnmajer: Godina puna izazova za OEBS

Izvor: RTS, 04.Dec.2015, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Godina puna izazova za OEBS

Nemački šef diplomatije Frank Valter Štajnmajer, koji će od Srbije preuzeti predsedavanje OEBS-u, zahvalio se Ivici Dačiću na gostoprimstvu i rekao da se ne seća da je u prošlosti organizovana tako uspešna konferencija. Format trojke nikad nije bio aktivniji, rekao je Štajnmajer.
Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom srpske diplomatije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivicom Dačićem Frank-Valter Štajnmajer je rekao da je ovo bila godina puna izazova za OEBS.

"OEBS je pokazao da je institucija koja je neophodna, u kojoj sukobljene strane mogu da se predstave na pravi način", rekao je Štajnmajer.
Srpski ministar zahvalio se nemačkom kolegi na odličnoj saradnji.
"Trudio sam se da revitalizujem instituciju Trojke i zajedno sa Burkhalterom smo imali pet sastanaka, što se nije tako često dešavalo u prošlosti. Pomagali smo jedni drugima. Biću na usluzi kao član Trojke za sve ono za šta Frank misli da Srbija može da pomogne", rekao je Dačić.
Istakao je da je Srbija predsedavanjem pokazala da može da bude ozbiljan partner na međunarodnoj sceni i da bude mesto gde će se tražiti kompromisi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Štajnmajer: Godina puna izazova, Trojka nikad nije bila aktivnija

Izvor: RTS, 04.Dec.2015

Nemački šef diplomatije Frank Valter Štajnmajer, koji će od Srbije preuzeti predsedavanje OEBS-u, zahvalio se Ivici Dačiću na gostoprimstvu i rekao da se ne seća da je u prošlosti organizovana tako uspešna konferencija. Format Trojke nikad nije bio aktivniji, rekao je Štajnmajer. Srbija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.