Srpsko-ruska vežba gašenja požara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2010, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko-ruska vežba gašenja požara

BEOGRAD -

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i ruskog Ministarstva za vanredne situacije izvešće danas na obali Oblačinskog jezera kraj Niša vežbu gašenja šumskog požara.

Vežbi će prisustvovati zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, najavilo je resorno srpsko ministarstvo.

Zajednička >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vežba biće izvedena na obali Oblačinskog jezera, udaljenom oko 25 kilometara od Niša prema Prokuplju.

U Niš su krajem protekle sedmice, sa odgovarajućom opremom i dve letilice, stigli pripadnici ruskog ministarstva za vanredne situacije, na poziv Vlade Srbije

Vlada Srbije polovinom avgusta i zvanično je uputila poziv vladi Ruske Federacije da letilice njihovog ministarstva za vanredne situacije budu smeštene na niškom aerodromu.

Poziv da ruske letilice budu smeštene u Nišu upućen je radi obezbeđivanja međunarodne saradnje, odnosno pomoći u oblasti zaštite i spasavanja, a troškove boravka ruskih letilica i osoblja snosi srpska vlada.

Zajednička vežba i dolazak ruskih kolega predstavljaju promociju formiranja, ranije najvljenog, Centra za vanredne situacije za područje jugoistočne Evrope sa sedištem u Nišu.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počela rusko-srpska vežba gašenja požara

Izvor: Studio B, 09.Sep.2010

Zajednička vežba ruskih i srpskih jedinica za reagovanje u vanrednim stiuacijama počela je jutros na Oblačinskom jezeru kod Niša. ..Vežba gašenja požara, kojoj prisustvuju ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, deo je aktivnosti čiji je cilj...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.