Izvor: JUGpress.com, 07.Jul.2019, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski ambasador u Sofiji pozvan na razgovor zbog Dačića

SOFIJA

(FoNet)

Ambasador Srbije u Sofiji, po nalogu ministarke spoljnih poslova Bugarske Ekaterine Zaharijeve, biće pozvan na sastanak u bugarsko ministarstvo zbog izjave ministra Ivice Dačića o premijeru Bojku Borisovu, objavljeno je danas u Sofiji.

Kako je prenela agencija BTA na svoj internet stranici, ambasador je pozvan zbog Dačićevog komentara o izjavi Borisova na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za novinare šefova vlada Nemačke, Poljske, Bugarske i Severne Makedonije u Poznanju.

Borisov je tada rekao da novi visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đusep Borelj ne bi trebalo da se rukovodi stavom Španije koja ne priznaje Kosovo, nego da mora da poštuje stav cele EU o nezavisnosti Kosova.

Dačić je danas, osvrćući se tu izjavu, podsetio da stav EU nije da je Kosovo nezavisno.

Uprkos tome što Borisov tvrdi da jeste, on mora da poštuje taj stav, a ne da drži pridike budućem šefu diplomatije EU, napomenuo je Dačić.

„Bojko, da ti kažem jednu stvar, stav EU nije da je Kosovo nezavisna država. Ti, Bojko, ima da poštuješ stav EU, a ne da držiš lekcije Borelju“, poručio je Dačić i upitao „Šta znači taj bezobrazluk i na šta to liči“.

„Dosta mi je više toga, da ne pričam da je pre nekoliko meseci dobio naše odlikovanje“, naveo Dačić.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.