Srbiji super Sveta Stolica. I obrnuto

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2015, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji super Sveta Stolica. I obrnuto

Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić i predsednik Papskog saveta za unapređenje jedinstva hrišćana, kardinal Kurt Koh, u razgovoru u četvrtak su konstatovali dobre bilateralne odnose Srbije i Svete Stolice, saopštilo je ministarstvo za spoljne poslove.

Tokom razgovora, razmatrana su pitanja bilateralnih odnosa, sa osvrtom na dalji razvoj saradnje u oblasti visokog obrazovanja između >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Vlade Srbije i Svete Stolice.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na principijelnom stavu Svete Stolice nepriznavanja  jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i podršci u očuvanju hrišćanskog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

U razgovorima je istaknut značaj nastavka ekumenskog dijaloga i konstatovani su dobri bilateralni odnosi između Svete Stolice i Srbije, uz izražen interes za saradnju u međunarodnim organizacijama, naročito u okviru OEBS-a.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.