Srbijagas nas vuče u crveno

Izvor: B92, 22.Okt.2013, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbijagas nas vuče u crveno"

Crna Trava -- Ministarka Zorana Mihajlović kaže da direktor Srbijagasa nije ispunio ništa od obećanog pre tri nedelje na sastanku sa njom i ministrima finansija i privrede.

Ministarka energetike je navela da će stoga o pitanju tog preduzeća ona i ministri Lazar Krstić i Saša Radulović morati da razgovaraju sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Mihajlović je istakla da zbog takvog ponašanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rukovodstva "Srbijagasa" čitava država ulazi "u crvenu zonu".

"Sa jedne strane, država donosi ekonomske mere koje nisu lake i koje ćemo svi osetiti, a sa druge strane, imamo poslovodstvo Srbijagasa, koje se ponaša kao da se te mere ne odnose i na njih", rekla je Mihajlović novinarima prilikom otvaranja mini hidroelektrane u Crnoj Travi.

"Zato ćemo morati, sva tri ministra da sednemo sa premijerom i da se dogovorimo koji je put Srbijagasa", istakla je Mihajlović.

Ona je dodala da se sastanak sa premijerom očekuje u narednih nekoliko dana.

Ministarka je ocenila da takvo ponašanje Srbijagasa direktno utiče na finansijsku i energetsku stabilnost države i da koči gasnu konekciju od Niša do granice sa Bugarskom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.