Srbija i Hrvatska za rešavanje otvorenih pitanja

Izvor: EurActiv Srbija, 16.Jan.2013, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Hrvatska za rešavanje otvorenih pitanja

Premijeri Srbije i Hrvatske Ivica Dačić i Zoran Milanović potvrdili su 16. januara u Beogradu spremnost dve zemlje da rešavaju otvorena pitanja a sam njihov susret trebalo bi da predstavlja početak otopljavanja odnosa nakon meseci koje su obeležile napetosti. Milanovićeva poseta pozdravljena je u Beogradu i Zagrebu, a analitičari ocenjuju da je do nje moralo doći i ranije. Saradnja u regionu i dobrosusedski odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << su važan element evropskih integracija, a Milanović je izrazio podršku Srbiji na putu ka EU, istakavši da to nije "fraza" već da je to u interesu Hrvatske.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Hrvatska i Srbija – mogući partneri?

Izvor: Deutsche Welle, 17.Jan.2013, 09:36

Odnosi Srbije i Hrvatske su ključni za stabilnost čitavog regiona, izjavili su premijeri Ivica Dačić i Zoran Milanović. Susret u Beogradu bio je ustupak Hrvatske, na redu je Srbija, ocenjuju analitičari

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.