Uhapšena žena zbog lažnih dojava o bombi u sedištu EU

Izvor: Blic, 03.Mar.2010, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena žena zbog lažnih dojava o bombi u sedištu EU

Beogradska policija uhapsila je Zoricu Veselinović (38) iz Beograda, zbog sumnje da je 1. marta i naredna dva dana uputila lažne dojave da je u zgradi delegacije Evropske komisije u Srbiji postavljena bomba. Protiv nje će biti podneta krivična prijava zbog izazivanja panike i nereda.

Sedište delegacije Evropske komisije u Ulici Vladimira Popovića u Novom Beogradu tri dana zaredom bilo je evakuisano na tri sata zbog lažne dojave o postavljenoj bombi.

U toj zgradi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nalaze se i australijska ambasada, kao i nekoliko preduzeća. Kako „Blic" nezvanično saznaje, Zorica Veselinović rekla je na saslušanju u policiji da je pozive upućivala jer je Evropsku komisiju smatrala odgovornom za svoje probleme.

- Ona je dugo pokušavala da pronađe posao. Često se obraćala Nacionalnoj službi za zapošljavanje, ali nisu uspeli da joj pomognu. Revoltirana, odlučila je da zove Evropsku komisiju jer je umislila da su oni krivci - kaže izvor iz policije.

Osim zgrade Evropske komisije, poslednjih dana na meti su se našle zgrada Trgovinskog suda, Nastavni centar „Lola" u Železniku, klub „Akademija", a specijalne ekipe policije morale su i da provere dojavu da je u jednom od tri automobila parkiranih nedaleko od američke ambasade u Ulici kneza Miloša podmetnut eksploziv.

- Policija ima odličnu saradnju sa operaterima, a i bolje smo tehnički opremljeni za otkrivanje ovakvih poziva, tako da smo znatno efikasniji. Recimo, Ivan Manestar (19) iz Beograda uhapšen je istog dana pošto je lažno dojavio da je u zgradi škole u Železniku postavljena bomba - kaže sagovornik „Blica" iz policije i dodaje da je za ovo delo maksimalna zaprećena kazna do godinu dana zatvora.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena žena zbog lažnih dojava o bombi u sedištu EU

Izvor: Vesti-online.com, 03.Mar.2010

Beogradska policija identifikovala je i lišila slobode Zoricu Veselinović (38) iz Beograda, koja je 1, 2. i 3. marta uputila lažne dojave na telefon Delegacije Evropske unije u Srbiji, o postavljenoj bombi u toj zgradi, izjavio je Tanjugu zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić..."Protiv...

Nastavak na Vesti-online.com...

HAPŠENJE ZBOG LAŽNE PRIJAVE

Izvor: Kurir, 03.Mar.2010

BEOGRAD, 03. mart 2010. (FoNet) - Beogradska policija lišila je slobode Ivana Manestara (1991) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je 3. marta ove godine, na telefon sistema 92 Policijske uprave za grad Beograd, lažno prijavio postavljanje eksplozivne naprave u Srednjoj tehničkoj školi...

Nastavak na Kurir...

Hapšenje zbog lažnih dojava o bombi

Izvor: RTS, 04.Mar.2010, 10:46

Policija uhapsila Zoricu Veselinović iz Beograda koja je lažno dojavljivala da su u zgradi Delegacije Evropske komisije u Beogradu postavljene bombe...Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova priveli su Zoricu Veselinović (38) iz Beograda, koja je tokom prva tri dana marta upućivala lažne...

Nastavak na RTS...

Uhapšena žena zbog lažnih dojava o bombi u Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Mar.2010

Zorica Veselinović (38) iz Beograda uhapšena je, jer je prethodna tri dana telefonom upućivala lažne dojave o postavljenoj bombi u zgradi delegacije Evropske komisije u Srbiji, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić. Protiv Veselinovićeve će biti podneta krivična prijava...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.