Srbi sa severa Kosmeta: Sporazum nije moguće primeniti

Izvor: Politika, 25.Apr.2013, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa severa Kosmeta: Sporazum nije moguće primeniti

Kosovska Mitrovica – Delegacija Srba sa severa Kosmeta koju su primili Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije, i Ivica Dačić, šef srpske vlade, odbacila je tačke sporazuma parafiranog u Briselu, obrazloživši „argumentima” da je on neprihvatljiv za Srbe na severu i da on neće moći da se implementira, jer je „najveći problem zakonodavstvo takozvane republike Kosovo”.

Predstavnici Srba Krstimir Pantić, zamenik direktora Kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za Kosovo i Metohiju, Radenko Nedeljković, načelnik Kosovkomitrovičkog okruga, i četiri predsednika opština na severu (Dragiša Vlašković, Dragiša Milović, Slaviša Ristić i Dragiša Vasić) preneli su Vučiću i Dačiću da su se Srbi sa severa Kosmeta na referendumu prošle godine izjasnili da neće prihvatiti kosovske institucije. Po njihovom mišljenju konačna odluka treba da bude donesena nakon izjašnjavanja naroda u Srbiji, na referendumu, što je, po rečima sagovornika „Politike”, prihvaćeno kao „kompromisno rešenje”.

– Sporazum je uopšten, pa može da dođe do raznih manipulacija ne samo od Prištine već i od međunarodne zajednice – objasnio je za „Politiku” Pantić dodajući da će se razgovori sa zvaničnim Beogradom nastaviti narednih dana, kao i da tokom jučerašnjeg sastanka nije bilo nikakvih pritisaka.

Dragiša Milović, predsednik opštine Zvečan veruje da će u narednom periodu „predstavnici Vlade Republike Srbije dolaziti na Kosovo i Metohiju i biti sa narodom na terenu”.

B. Radomirović

objavljeno: 25.04.2013.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Dačić i Vučić sa Srbima sa KiM već četiri sata

Izvor: Večernje novosti, 25.Apr.2013

BEOGRAD - Sastanak premijera Ivice Dačića i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije ušao je u četvrti sat, javljaju izveštači Tanjuga ispred Vlade Srbije.Sastanak na kojem se razgovara o briselskom sporazumu počeo je nešto posle 12 časova.U...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.