Srbi južno od Ibra traže prijem kod Dačića i Vučića

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2013, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi južno od Ibra traže prijem kod Dačića i Vučića

Predstavnici devet srpskih opstina južno od reke Ibar zatražili su na Veliki petak prijem kod premijera Ivice Dačić i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da bi im preneli stavove o Sporazumu Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

Srbi s juga Kosova traže objašnjenja od Ivice Dačića (levo) i Aleksandra Vučića  

Predsednici opština Priština, Srbica, Štrpce, Orahovac, Kosovska Kamenica, Vučitrn, Lipljan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kosovo Polje i Obilića su u zahtevu upućenom Vladi Srbije istakli da kao zakoniti predstavnici građana imaju pravo da u neposrednom razgovoru iznesu mišljenje o sporazumu.

Navodi se da u tim opštinama živi dve trećine Srba koji su nastanjeni na Kosovu i Metohiji i da predsednici zahtevaju da ih Dačić i Vučić prime i uvaže kao relevantne predstavnike građana i da im pojasne sadržinu sporazuma o normalizaciji odnosa koji je postignut u Briselu.

U saopštenju se navodi da će predstavnici tih opština ponovo doći pred zgradu Vlade Srbije u Beogradu i ukoliko im se ne potvrdi održavanje sastanka.

Oko 20 kosovskih Srba koji žive južno od Ibra protestovalo je 30. aprila ispred zgrade Vlade Srbije tražeći da imaju isti tretman kao Srbi sa severa Kosova i Metohije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hašim Tači podržava dolazak Aleksandra Vučića na Kosovo

Izvor: Beta, 03.Maj.2013

PRIŠTINA, 3. maja 2013. (Beta) - Premijer Kosova Hašim Tači pozdravio je u petak dolazak prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića na Kosovo kako bi u razgovoru s tamošnjim Srbima uticao da oni pr.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.