Socijalisti mogu i sami

Izvor: B92, 24.Feb.2012, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalisti mogu i sami

Beograd -- Ne postoji nijedan razlog da se za predstojeće izbore opet ne formira koalicija SPS-PUPS-JS, ali socijalisti mogu i sami da ostvare dobar rezultat, kaže Dačić.

Lider SPS-a je tako odgovorio na najave lidera PUPS-a Jovana Krkobabića koji je u izjavma za štampu istakao uslove PUPS-a za zajedničko učešće na izborma.

"Ne vidim nijedan ideološki problem da ova koalicija ne opstane, ali o tome još nije bilo razgovora sa PUPS-om. Međutim, zahtevi moraju biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primereni realnoj snazi i promenjenim okolnostima", kaže Ivica Dačić.

On je posle sastanka s predsednikom Partije evropskih socijalista Sergejom Staniševim rekao da SPS nije u svađi sa PUPS-om, koji insistira da, ukoliko se ponovi koalicija SPS-PUPS-JS, dobije trećinu poslaničkih mandata, ali i ukazao da su promenjene okolnosti u odnosu na 2008. godinu, kada je ona prvi put formirana.

On je, takodje, rekao da na zahtev PUPS-a neće odgovoriti preko medija jer, kako je naglasio, on radi u interesu stabilne političke scene, a ne u interesu medija.

Lider socijalista je podsetio da je SPS pred izbore 2008. godine najpre potpisao dogovor sa PUPS-om, kojem je bilo predvidjeno da im pripadne trećina mandata, ali da im se u medjuvremenu priključila i Jedinstvena Sbija, pa je moralo doći do preraspodele broja poslaničkih mesta.

Lider socijalista je ponovio da su predsednici PUPS i JS Jovan Krkobabić, Dragan Markovć i on politički prijatelji, da nema razloga da ne idu ponovo u koaliciju, ali da socijalisti mogu i sami da ostvare dobar rezultat.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.