Izvor: Luftika.rs, 14.Feb.2022, 21:39

Skupština usvojila novih 100 € mladima u junu, Dačić raspustio Parlament

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je da će sutra (15. februar) biti raspuštena skupština radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i poručio da mu je bila čast da bude predsednik parlamenta.
Dačić je rekao da je od 3. avgusta 2020. do 14. februara skupština razmatrala i odlučivala o 435 tačaka dnevnog reda, da je donela 265 zakona, od kojih je 241 bilo u redovnom postupku.
Kako je napomenuo, u tom periodu je održano 67 sednica Narodne skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << koja je zasedala 136 dana.
– Za vreme ovog mandata, bez obzira na primedbe i sumnjičenja, skupština je uspela da donese nekoliko akata veoma važnih za budućnost, a jedan od njih je promena Ustava – rekao je Dačić.
Prema njegovim rečima, „uspešno je vođen međustranački dijalog, a rezultat je da će sve stranke učestvovati na izborima i da niko neće moći da traži alibi u navodno lošim izbornim uslovima“, iako će, ocenjuje, takvih pokušaja biti.
– Pokazali smo da se dijalog može i treba voditi u parlamentu – rekao je Dačić i podsetio da je skupština usvojila i Kodeks ponašanja poslanika.
Takođe, naveo je da je skupština pozitivno ocenjena od strane evropskih institucija kada je reč o broju zakona po hitnom postupku. Zahvalio je svima na predanom radu.
– Ne znam da li će sutra biti kraj ili novi početak, ali želim svima da zahvalim na saradnji – rekao je Dačić i istakao da mu je bila čast da vodi parlament.
Kao jednu od poslednjih odluka, Skupština Srbije usvojila je dopune Zakona o privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina.
Reč je o zakonu po kojem se mladima uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije kovida-19.
Ministar finansija Siniša Mali objasnio je ranije danas u parlamentu da će po tom zakonu mladi od 16 do 29 godina u junu dobiti dodatnu pomoć države u iznosu od 100 evra.
– Mi ćemo svima koji se budu prijavili novac prebaciti 1. 2. i 3. juna – rekao je Mali.
Oni koji su se prijavili za pomoć koja im je uplaćena početkom februara ne moraju ponovo da se prijavljuju, a mladi koji su u međuvremenu napunili 16 godina se prijavljuju od 16. do 31. maja. Mali je kazao da je više od milion mladih dobilo pomoć države.
– Za nas je ovo izuzetno vazna pomoć, hteli smo da pokažemo snagu naših javnih finansija. U poslednje dve godine u vreme najteže krize naša zemlja je izdvojila 8,7 milijardi evra, odnosno preko 18 odsto BDP-a da pomogne i privredi i građanima – rekao je Mali.
On je istakao da je država ispunila svako obećanje koje je dala „u dan i dinar“.
Predsednica parlamenta podnela ostavku zbog stana od 50 kvadrata na koji nije imala pravo

Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.