Škundrić postao Dačićev savetnik za energetiku

Izvor: Blic, 29.Avg.2012, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škundrić postao Dačićev savetnik za energetiku

Bivši ministar za energetiku Petar Škundrić imenovan je juče za specijalnog savetnika za energetiku premijera Ivice Dačića. Nekadašnji ministar Škundrić koordiniraće sve energetske projekte

Škundrić će u ime Vlade koordinirati sve velike energetske projekte, počev od naftovoda „Južni tok“ do realizacije već dogovorenih kineskih i ruskih investicija u Kostolac, Kolubaru, Đerdap, Obrenovac i Bajinu Baštu, saznaje “Blic” iz izvora u Vladi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Škundrić, koji je u rekonstruisanoj Vladi Mirka Cvetkovića ostao bez ministarskog resora i u kabinetu prošlog premijera dobio “utešnu funkciju” savetnika za energetiku, slovio je do juče za jednog od glavnih kadrovskih rešenja za mesto generalnog direktora EPS-a.

I mada “Blicov” izvor iz Vlade tvrdi da i dalje nije isključeno da će Škundrić biti prvi čovek EPS, sva je prilika da će SNS na čelo ovog velikog javnog preduzeća postaviti svog čoveka. Naprednjaci žele da na direktorskom mestu u EPS postave Aleksandra Obradovića, koji je bio šef predstavništava češkog ČEZ u Beogradu.

Škundrićev glavni projekat biće „Južni tok“. Prema ranijim najavama, izgradnja gasovoda „Južni tok“ kroz Srbiju počinje u novembru ili decembru, a dužina gasovoda kroz našu zemlju biće od 415 do 440 kilometara.

Iz vlade najavljuju da je to najznačajniji infrastrukturni i razvojni projekat u gasnom sektoru Srbije.

Procenjena vrednost izgradnje deonice tog magistralnog gasovoda kroz Srbiju je 1,7 milijardi evra. Još ranije je oformljeno zajedničko srpsko-rusko preduzeće „Južni tok Srbija“ i završena studija izvodljivosti deonice gasovoda kroz našu zemlju, a radi se na izradi planske dokumentacije.

Povezane vesti: Škundrića 13 sati ubeđivali da potpiše ostavku Dačić: Ostaju svi ministri SPS-a osim Škundrića
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Kolubara

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škundrić savetnik Dačića za energetiku

Izvor: Telegraf.rs, 29.Avg.2012

Bivši ministar za energetiku će u ime Vlade Srbije koordinirati sve velike projekte, počev od naftovoda "Južni tok"

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.