Sijarto u Beogradu sa Vučićem, Dačićem i Kneževićem

Izvor: N1 televizija, 09.Sep.2016, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sijarto u Beogradu sa Vučićem, Dačićem i Kneževićem

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto boravio je danas u Beogradu a sa srpskim zvaničnicima je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Tokom razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, konstantovano je da su odnosi dve zemlje i dva naroda na najvišem nivou u istoriji političkih odnosa i istaknuto da treba raditi na unapređenju ekonomske saradnje.

Premijer Vučić zahvalio je Sijartu na ličnoj podršci koju pruža Srbiji na >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << evropskom putu‎.

Na sastanku sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem istaknuto je da su dve zemlje opredeljene da nastave intenzivan politički dijalog i zajedničku saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Dačić i Sijarto su, takođe, pozitivno su ocenili uzlazni trend u odnosima dveju zemalja.

Dogovorena je i poseta Dačića Budimpešti, što će biti njegova prva zvanična poseta nakon ponovnog izbora na dužnost prvog potpredsednika vlade i ministra spoljnih poslova.

Sijarto se, takođe, sastao i sa ministrom privrede Goranom Kneževićem.

Kada je reč o bilateralnoj saradnji, sagovornici su ocenili da će održavanje Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Mađarske, koja se očekuje na jesen, značajno doprineti daljem razvoju odnosa, jer će biti definisani oblici buduće saradnje pre održavanja zajedničke sednice dveju zemalja.

Sijarto je rekao da postoji interesovanje mađarskih investitora za ulaganje na čitavoj teritoriji Srbije, a Knežević je mađarskom kolegi objasnio da zainteresovani investitori mogu uzeti učešće u postupku privatizacije preostalih 180 preduzeća.

„Mađarska je četvrti partner Srbije u trgovinskoj razmeni sa Evropskom unijom, a sedmi u svetu“, podvukao je Knežević i istakao Sijartu da će Vlada Srbije nastaviti sa ekonomskim reformama kako bi se unapredili uslovi za investicije.

Srpski zvaničnici su zahvalili šefu mađarske diplomatije na pomoći I podršci koju njegova zemlja pruža evrointegracijama Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Sijarto ocenili da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou

Izvor: Blic, 09.Sep.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto ocenili su danas u Beogradu da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou političkih odnosa, dodavši da treba raditi na unapredjenju ekonomske saradnje...Kako se saopštila Vlada Srbije, Vučić i Sijarto razgovarali...

Nastavak na Blic...

Vučić i Sijarto: Potrebno je raditi na unapređenju ekonomske saradnje

Izvor: Cafe.ba, 09.Sep.2016

BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Piterom Sijartom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, javlja Anadolu Agency (AA).

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.