Savetnik bez dozvole

Izvor: Danas, 19.Apr.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetnik "bez dozvole"

Kada je krajem leta 2013. kao prvi pik Aleksandra Vučića izabran na mesto ministra poljoprivrede u rekonstruisanoj Vladi tada još Ivice Dačića, Dragan Glamočić je prijavio da je vlasnik polovine kuće od 200 i stana od 48 kvadratnih metara, jedne šupe, njive od 95 ari i vikendice od 75 kvadratnih metara. Sudeći prema istraživanju koje je objavio Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE), izgleda da je upravo ta vikendica sporna jer je, kako se navodi u njihovom saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << izgrađena bez dozvole za gradnju, baš kao i pešački most i pristanište za čamce.

Prema dokumentima u koje je VOICE imao uvid, kako tvrde, bivši ministar poljoprivrede vikendicu je izgradio na vodnom zemljištu na Futoškom dunavcu kod Novog Sada, koje je zakupio na neodređeno vreme od Vodoprivrednog društvenog preduzeća Šajkaška. Most i ponton za privezivanje čamaca izgradio je na parceli Voda Vojvodine.

Glamočić ovim povodom još nije reagovao, ali se VOICE pozvao na njegovu izjavu od prošle godine gde kaže da je sve što je uradio "u postupku legalizacije i da je sve što poseduje prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije".

Glamočić je rođen 1968. u Futogu. Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu diplomirao je 1992, a doktorirao 1999. godine. Asistent na istom fakultetu postao je 1996, a 2009. izabran je za redovnog profesora. Bio je rukovodilac i član radnih grupa za izradu nekoliko zakona i pratećih pravilnika, predsednik Radne grupe za izradu Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja za period od 2014. do 2024. godine u oblasti stočarstva. Autor je tri knjige, jedne monografije i pet skripti, a objavio je više od 200 naučnih i stručnih radova.

Stručnjak je za stočarstvo. Na mesto ministra došao je kao nestranačka ličnost i zadržao se manje od deset meseci, ali je nakon novih izbora 2014. ipak ostao u Vladi - kao savetnik premijera za poljoprivredu. Glamočić govori engleski, služi se ruskim. Ima troje dece.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.