Šarić će biti uhapšen do jula

Izvor: B92, 28.Jan.2013, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šarić će biti uhapšen do jula"

Beograd -- Aleksandar Vučić kaže da veruje da Ivica Dačić "zna šta govori" o slučaju Darka Šarića i najavljuje hapšenje odbeglog narko-bosa u prvoj polovini godine.

"Verujem da Dačić zna šta govori, on vodi Vladu. Ponavljam, bilo ko, pa makar i iz mog okruženja, bilo ko, odgovaraće ako je sarađivao sa Šarićem", rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije i dodao da bi slučaj Šarić mogao da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završen u prvoj polovini ove godine.

Aleksandar Vučić tvrdi da nema problem s tim da svi oni koji su povezani s Darkom Šarićem odgovaraju. Međutim, javnost još čeka odgovor - ko govori istinu kada je reč o povezanosti bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića Branka Lazarevića i članova Šarićevog narko-klana - da li Uprava kriminalističke policije ili Ivica Dačić.

Vučić je kazao da ne želi da reaguje na pojedinačne slučajeve, da država reaguje na prijave i da može jedino da poruči da će snositi odgovornost bilo ko ko je sarađivao sa Šarićem i vršio krivična dela.

"Ne moram da vam govorim, ali ko god je umešan u takvu vrstu organizovanog kriminala i ko god je doneo takvu vrstu štete i doneo takve probleme, ne samo našoj deci već svima i u okruženju i u Evropi, taj će morati da odgovara, uopšte se ne bih izjašnjavao o personama i licima koje ste vi pomenuli. Ja verujem da gospodin Dačić i zna šta govori, on vodi vladu Srbije", kaže Aleksandar Vučić.

Dačić je izjavio u subotu da su navodi da je Lazarević bio u vezi sa Darkom Šarićem još jedan pokušaj da se kompromituju on i Vlada Srbije.

On je novinarima u Pirotu rekao da je od službi tražio da mu daju informacije ko je i kada iz Vlada Srbije bio u kontaktu sa Šarićem.

"I policija, BIA i VBA su mi odgovorile da nemaju takva saznanja. Ovo je još jedan pokušaj da se kompromituje Vlada Srbije... Zašto se sada neke stvari od pre godinu-dve-tri ponovo stavljaju u opticaj, osim ukoliko nisu namenjene u ove svrhe. A naročito zašto sada, uoči izbora novog direktora policije", rekao je Dačić nakon obilaska fabrike "Tigar tajers".

Odgovarajući na novinarska pitanja, Vučić je rekao da su pitanja o izboru direktora policije i načelnika uprava policije u Novom Sadu i Nišu pitanje za ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića, ali da je u Nišu posebno nepodnošljiva situacija i da se plaši da se tamo kriju "strašne stvari", odnosno da je nastao novi narko-klan.

"Situacija u Nišu je sve opasnija i teža i potrebno ju je hitno menjati", rekao je potpredsednik Vlade.

Vučić je dodao da je među prioritetima zakon o poreklu imovine i da očekuje da će biti usvojen u narednih nekoliko meseci. Prvi potpredsednik vlade je kazao da se sastao s predstavnicima Saveta za borbu protiv korupcije i da su državni organi preuzeli predmete tog saveta.

Vučić je danas prisustvovao predstavljanju istraživanja CESID-a i UNDP-a o korupciji u Srbiji. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti.

"Radimo sa evropskim i svetskim službama u pokušaju pronalaženja gospodina Šarića i mislim da ćemo taj posao završiti ove godine, u prvom delu godine", rekao je on.

Šabić: Javnost ima prava da zna

Da javnost ima pravo da zna šta piše u izveštaju Uprave kriminalističke policije smatra poverenik za informacije od javnog značaja.

"Taj izveštaj ukoliko postoji je dokument koji je nastao u radu ili je u vezi sa radom jednog organa javne vlasti. Kao takav, on je legitiman predmet ineteresovanja javnosti, pa i medija kao zastupnika javnosti. Vaše pravo da zatražite takav izveštaj je poptuno nesporno, da li biste ga dobili, to bi naravno trebalo u skladu sa zakonom da zavisi od pocene organa vlasti koji taj izveštaj ima", kaže Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja.

Šabić kaže da bi Uprava kriminalističke policije mogla da uskrati pravo na dostavljanje informacija javnosti samo u slučaju da je u toku postupak ili otkrivanje počinioca krivičnog dela.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Radimo na pronalaženju SSarića sa evropskim službama

Izvor: Beta Video, 28.Jan.2013

BEOGRAD - Radimo sa evropskim službama na pronalaženju gospodina SSarića i mislim da ćemo taj posao završiti do kraja godine, rekao je prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić. (CH 2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

VUČIĆ: Uhapsićemo Šarića do juna!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jan.2013

- Bilo ko, pa makar bio i neko iz mog okruženja, ma ko to bio, a da je sarađivao sa klanom Šarića i počinio krivično delo, snosiće odgovornost - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

Nastavak na Telegraf.rs...

Vučić: Uhapsićemo Šarića do leta

Izvor: NaDlanu.com, 28.Jan.2013

Aleksandar Vučić izjavio je da veruje da Ivica Dačić "zna šta govori" o slučaju Darka Šarića i najavio hapšenje odbeglog narko-bosa u prvoj polovini godine..."Verujem da Dačić zna šta govori, on vodi Vladu. Ponavljam, bilo ko, pa makar i iz mog okruženja, bilo ko, odgovaraće ako je sarađivao...

Nastavak na NaDlanu.com...

Može li Šarić da sruši vladu

Izvor: Politika, 29.Jan.2013, 13:33

Božo Prelević: U pitanju je „malo mrcvarenje među homogenom vladom gde vlada veliko drugarstvo”. – Vladimir Goati: Raspisivanje izbora zavisi od procene i stepena strpljenja svakog od koalicionih partnera, a naročito najjačeg..„Verujem da gospodin Dačić zna šta govori, on vodi vladu”,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.