Saradnja sa kompanijom iz Emirata

Izvor: RTS, 07.Avg.2013, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja sa kompanijom iz Emirata

Potpisan Memorandum o saradnji sa kompanijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja namerava da finansira projekate u oblasti industrije i infrastrukture u Srbiji. To je nagoveštaj krupnih investicija i velikih projekta u Srbiji, rekao premijer Ivica Dačić.

U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o saradnji sa kompanijom "Global Capital Advisors Management"  iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja namerava da finansira projekate u oblasti industrije i infrastrukture u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Memorandum su potpisali ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić i direktor forme "Global Capital Advisors Management" Arun Ramsvarupdži Pančarija.

Premijer Srbije Ivice Dačić izjavio je da očekuje da investicije iz Ujedinjenih arapskih emirata dostignu nekoliko stotina miliona, a možda i više od milijarde evra.

"Svega ovoga ne bi bilo da osim ekonomskih interesa nemamo i izuzetno prijateljske odnose sa Emiratima zahvaljujući ličnom angažovanju šeika Muhameda, kao i njegovih kontakata sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i svima nama u Vladi", rekao je Dačić posle potpisivsnje memoranduma.

Dačić je, na konfenerciji za novinare, rekao da Vlada Srbije želi sa UAE da ostvari što bolju, svestraniju i kvalitetniju saradnju i dodao da su u tom smislu prvi koraci napravljeni, između ostaog, i sa komapnijom El Dahra.

"Kao što ste videli uspešno i kvalitetno smo završili posao sa Etihadom, danas se potpisuje ovaj ugovor, a Mubadala je takođe izrazila interesovanje za zajedničko ulaganje. Ima još ideja i projekata o kojima ne bi da govorimo dok sve ne pripremimo do kraja", rekao je Dačić.

Sve to su, kako je rekao, projekti vredni nekoliko stotina miliona, a možda i više od milijarde evra.

"To je značajno, jer je nagoveštaj da može doći do krupnih investicija u Srbiji", rekao je Dačić podsećajući da su investicije UAE u različitim oblastima ekonomije, odnosno privrede.

Ovo je dobar nagoveštaj velikih projekata u zajedničkom interesu, zaključio je premijer Srbije.

Troškove osnivanja novog privrednog društva, predviđenog memorandumom, obezbeđuje kompanija UAE, koja će za finansiranje projekata uložiti između 10 i 15 miliona evra, rečeno je na konferencije za novinare.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.