Saobraćajna policija obeležila svoj dan

Izvor: Glas javnosti, 04.Sep.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćajna policija obeležila svoj dan

BEOGRAD - Uprava Saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije obeležila je svoj dan. Na svečanosti ispred Palate Srbije u Novom Beogradu uručene su plakete najboljim pripadnicima saobraćajne policije, a 14 ih je dobilo unapređenje.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Bajking kluba "Harli Dejvidson" iz Srbije, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao da treba da budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << obazriviji u saobraćaju jer veliki broj motociklista strada na putevima.

Ministar je poručio da Saobraćajnu policiju očekuje reforma uz povećanje obučenosti saobraćajnih policajaca i suzbijanje korupcije, te očekuje da će promene unaprediti bezbednost saobraćaja i smanjiti broj žrtava.

Dačić je posebno ukazao na video-nadzor koji će "omogućiti bolju kontrolu i sprečiti negativne pojave poput korupcije i ponašanja koja ne priliče policiji".

Prema njegovim rečima, za bolju bezbednost na putevima potrebni su dobri zakoni, usklađeni s realnim stanjem, i pokretanje kampanja među građanima radi ukazivanja na opasnost u saobraćaju.

Dačić je podsetio da u saobraćajnim nesrećama u Srbiji godišnje pogine oko 1.000 ljudi, te je tako Srbija za 20 godina izgubila jedan grad srednje veličine.
Pogledaj vesti o: Harley Davidson

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.