Šainović se vraća u politiku

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šainović se vraća u politiku

BIVŠI potpredsednik savezne vlade Nikola Šainović planira da se uskoro ponovo politički aktivira u SPS-u, nezvanično saznaju "Novosti". Nekadašnji visoki funkcioner SPS-a je pre dva dana pušten na slobodu nakon što je izdržao dve trećine kazne po presudi Haškog tribunala. Njega je na aerodromu, po želji predsednika SPS-a Ivice Dačića, dočekala i delegacija stranke koju su činili Slavica Đukić Dejanović, Milutin Mrkonjić i Žarko Obradović. Mrkonjić za "Novosti" kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da sa Šainovićem još nije razgovarao o političkom angažmanu jer smatra da mu treba vremena da se odmori i sredi misli. - Bilo bi dobro da se ponovo aktivira u partiji - kaže Mrkonjić. - On je jedan od osnivača, mnogo je učinio za stranku i SPS mu puno duguje. U potpunosti podržavam tu ideju. Naš izvor kaže da nema nikakve sumnje da će Šainović želeti da preuzme značajniju ulogu u delovanju SPS-a, ali da će mu ipak biti potrebno neko vreme da se detaljnije upozna sa političkom situacijom. On bi mogao da se pojavi kao gost već na sledećem zasedanju GO SPS-a koji bi trebalo da bude održan sledeće nedelje i na kojem će biti izabrano najuže rukovodstvo. Šainovićev povratak mogao bi da da vetar u leđa starim kadrovima SPS-a iz vremena Miloševića, koji su u nekoj vrsti defanzive, nakon što je Dačić više puta najavio podmlađivanje stranke i uvođenje novih imena u rukovodstvo. Advokat Toma Fila, koji je u Hagu zastupao Šainovića, već je najavio da bi njegov klijent mogao da preuzme značajnu ulogu na predstojećim izborima. On ni tokom boravka u Hagu i kasnije u zatvoru nije u potpunosti odustao od politike. U dva navrata je pisao Dačiću i objašnjavao kako vidi razvoj stranke i njenu ulogu u budućnosti. KARIJERA Šainović je političku karijeru započeo u Savezu komunista Jugoslavije, a kasnije je bio jedan od osnivača SPS-a. Bio je zamenik premijera Srbije 1991, a februara 1993. izabran je za predsednika Vlade. Godinu kasnije imenovan je za potpredsednika Vlade SR Jugoslavije. Bio je potpredsednik SPS-a do aprila 1997. Dobrovoljno se predao Haškom tribunalu maja 2003.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šainović se vraća politici?

Izvor: Radio 021, 28.Avg.2015

Bivši potpredsednik savezne vlade Nikola Šainović planira da se uskoro ponovo politički aktivira u SPS-u...Nekadašnji visoki funkcioner SPS-a je pre dva dana pušten na slobodu nakon što je izdržao dve trećine kazne po presudi Haškog tribunala. Njega je na aerodromu, po želji predsednika SPS-a...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.