Sahranjen ubijeni policajac

Izvor: B92, 15.Dec.2012, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen ubijeni policajac

Vlasotince -- Komemorativni skup povodom pogibije policajca Miroslava Stamenkovića (27) na dužnosti, održan je u zgradi Skupštine Grada Leskovca. Hrabri policajac sahranjen.

Stamenković je sahranjen na Svetoilijskom groblju u Leskovcu kojoj je, pored premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, pisustvovalo više od dve hiljade građana.

Miroslav Stamenković sahranjen je uz počasnu paljbu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pripadnika Žandarmerije, a zastava Srbije, koja je pokrivala kovčeg, predata je majci Svetlani.

"Mislim da je krajnje vreme da se analizira set pravosudnih zakona koji reguliše sankcionisanje napada na službeno lice, a sa druge strane,

da mi u Ministarstvu i policiji sagledamo koliko opreme, kako je ona raspodeljena, ko interveniše u pojedinim slučajevima, kako se interveniše i tako dalje", kazao je Dačić posle sahrane.

On je ocenio da ovo nije bio napad na policiji, već na državu, "pucanj na državu".

"Ovo je napad na one koji brinu o javnom redu i miru i o građanima, ako se napadaju javni red i mir, šta treba da očekuju građani", upitao je premijer i ukazao da je porodica pokojnog policajca sada briga MUP Srbije.

Komemoraciji ranije danas su prisustvovali roditelji, sestra, kolege, čelnici grada i direktor policije Milorad Veljović.

Načelnik policijske uprave u Lekovcu Vladimir Žugić rekao je da je Stamenković bio odgovoran i požrtvovan policajac i da je za svoj dobar i savestan rad više puta novčano nagrađivan.

"Klanjam se mladom heroju. Klanjam se njegovoj porodici. Nosio je čistotu dečačkih godina u sebi", kazao je Žugić.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da je Stamenković herij, da je poginuo dok je hrabro i pošteno, po policijskom kodeksu,

obavljao svoj posao, braneći građane i državu.

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Boža Marković rekao je da je Stamenković bio uzor i mladim i starijim kolegama, i izrazio ogrčenje zbog njegove pogibije. "Svi policajci na terenu moraju da imaju maksimalnu zaštitu", ukazao je Marković.

Podsetimo, Stamenković je poginuo juče, prilikom pokušaja krađe jedne zlatare u Vlasotincu. Osumnjičeni za krivično delo razbojništvo Darinko V. iz Berana i Velibor L. iz Bjelog Polja su ranjeni i od zadobijenih povreda su preminuli, dok je treći osumnjičeni Adnan Š. iz Berana lišen slobode i priveden u Policijsku ispostavu Vlasotince.

Prema prvim saznanjima, te osobe su pucale i tom prilikom policajac Stamenković pogođen je u predelu grudi, a od zadobijenih povreda preminuo je na putu ka bolnici", piše u saopštenju MUP.

Vlasotince su juče posetili direktor policije Milorad Veljović i državni sekretar MUP-a Vladimir Božović, koji su izrazili saučesće porodici nastradalog policajca i obećali bolju opremu za pripadnike policije.

Uhapšeni saučesnici

Veljović jedanas u Leskovcu izjavio da su uhapšene dve osobe zbog sumnje da su saizvršioci u izvršenju ubistva policajca Miroslava Stamenkovića.

Osumnjičeni su uhapšeni na području Kragujevca a jedan je, kako je potvrdio Veljović, rođak ubijenog pljačkaša zlatare.

Policija je lišila slobode Miljana Ć. (32) i Zorana S. (29) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela, saopštio je danas MUP.

žOsumnjičeni Miljan Ć. je, preko svog poznanika Zorana S, državljanima Crne Gore Veliboru L, Adnanu Š. i Darinku V. omogućio da u Leskovcu iznajme stan za koji je znao da im je potreban radi izvršenja krivičnog dela.

Miljan Ć. i Zoran S. uz krivičnu prijavu biće privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Leskovcu, navedeno je u saopštenju.

"Oni su pronašli stan na području Leskovca za izvršioce pljačke i ovo im nije jedino krivično delo. Radi se o klasičnim kriminalcima koji su već pljačkali zlatare čak i u Sloveniji. Policija će nastaviti da rasvetljava ovo krivično delo", rekao je Veljović novinarima nakon komemorativnog skupa povodom smrti policajca Stamenkovića.

Direktor policije najavio je da će MUP pronaći način da zaposle sestru ubijenog policajca, čiji je suprug, takodje policajac, poginuo na dužnosti pre dve godine.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić danas na sahrani policajca Stamenkovića

Izvor: Press, 15.Dec.2012

Stamenković (27) je stradao juče ujutru u intervenciji nakon razbojništva u zlatari "Unca" u Vlasotincu..Osumnjičeni za krivično delo razbojništvo Darinko V. iz Berana i Velibor L. iz Bjelog Polja su ranjeni i od zadobijenih povreda su preminuli, dok je treći osumnjičeni Adnan Š. iz Berana lišen...

Nastavak na Press...

Dačić na sahrani ubijenog policajca

Izvor: OkRadio.rs, 15.Dec.2012

U Leskovcu će danas biti sahranjen policajac Miroslav Stamenković, koji je tragično stradao na dužnosti nakon razbojništva u zlatari u Vlasotincu. Kako je najavljeno, premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovaće sahrani policajca Stamenkovića. Stamenković (27)...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.