SPS za razvijenu i socijalno-pravednu Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2020, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS za razvijenu i socijalno-pravednu Srbiju

Socijalistička partija Srbije (SPS) obeležila je danas u Kraljevu 30 godina postojanja skupom u Hali sportova sa kojeg je lider socijalista Ivica Dačić poručio da SPS treba i dalje da ostane hrabra, da radi u interesu države i da vodi računa o principima jednakosti.

"Naravno da moramo da stvorimo razvijenu Srbiju, ali i socijalnopravednu Srbiju. Zato sam ponosan na sve što smo uradili u proteklih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osam godina sa Srpskom naprednom strankom (SNS), ali moramo da gledamo i šta ćemo u narednih 30 godina i šta ćemo ostaviti onima koji dođu iza nas", rekao je Dačić.

Tom prilikom je podsetio da je SPS za 30 godina prošao kroz razne probleme i da nikada nije bilo lako.

"Svi znamo da je SPS nastala 1990. kao naslednica Komunističke partije, koja je nastala 1919. godine i Socijal-demokratske stranke iz 1903. godine. Danas stranke ne mogu da jedan poslanički mandat dočekaju jedinstveno, a mi smo opstali 30, pa i više od 100 godina", rekao je lider SPS.

Za to vreme, kako kaže, članovi pomenutih stranaka trpeli su diktature, ubijanja svojih ljudi za vreme I i II svetskog rata, bombardovanje Srbije i, kako je naveo, "na kraju krajeva 'ubijanje' predsednika Slobodana Miloševića".

Zato je, kako je istakao, važno da se iz prošlosti izvuče ono što je bitno i da se gleda u budućnost.

"Moramo da se osposobimo i da sledeće rođendane od 40. ili 50 godina dočekamo zajedno - jaki, još jači, na radost građana Srbije", naveo je Dačić, a kraljevačkim socijalistima poručio da imaju zadatak da ostvare još bolji rezultat nego na prošlim izborima.

Istakao je da Srbija nikada ne sme da se odrekne prava na "našu svetu zemlju - Kosova i Metohije".

"Voda koja teče kroz Kraljevo dolazi sa KIM i neka nas to opomene da nema istorije Srbije bez kosovske ideje. To nije ideja vezana samo za teritoriju, već i za naše okupljanje, istoriju, tamo je bio prvi sprski glavni grad, tamo i jeste sedište Srpske pravoslavne crkve, a svaki komad zemlje na KIM je zaliven srpskom krvlju", naveo je Dačić.

Smatra da će, svi oni koji hoće da grade na nečijim grobovima, loše proći u istoriji.

"Mi jesmo za dijalog, kompromis, ali u ime SPS i Jedinstvene Srbije mogu da kažem da ćemo se, zajedno sa Vučićem, odupreti svakom pritisku, jer na ultimatume i ucene sigurno nećemo pristajati".

Osvrnuo se i na politiku SPS, ističući da ta partija ima dva stuba - patriotski i socijalno-pravedni.

"Patriotski znači - sve za Srbiju, a Srbiju nećemo dati nizašta. Zato što smatramo i ne prihvatamo mišljenje koje su neki vekovima pokušavali da stvore u našem narodu - da biti 'evropejac' znači biti anti Srbin. Evropa je zasnovana na odbrani nacionalnog suvereniteta i interesa svakog evropskog naroda, a tako će biti i sa srpskim narodom - u Evropu samo ako nas Evropa poštuje", naveo je lider socijalista.

Ovih dana, kako je rekao divi se našem narodu koji živi u Crnoj Gori.

Toliko ljubavi, prema Srbiji i SPC i srpskim svetinjama treba da bude primer za svakog Srbina u Srbiji, istakao je Dačić i poručio da "Srbija nikome ne preti, ali svi moraju da znaju da ima ustavnu obavezu da zaštiti sve Srbe gde god oni živeli".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: SPS je najstariji brend na političkoj sceni Srbije

Izvor: Danas, 01.Mar.2020

U Kraljevu je danas u staroj Hali sportova u prisustvu oko dve hiljade članova Socijalističke partije Srbije iz ovog dela Srbije i njihovih gostiju, svečanim programom obeleženo tri decenije postojanja i rada Socialističke partije Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.