SPS predala listu za gradske izbore: Kandidat za gradonačelnika Toma Fila

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2022, 09:52

SPS predala listu za gradske izbore: Kandidat za gradonačelnika Toma Fila

Listu je potpisima podržalo 5.000 građana.

Socijalistička partija Srbije sinoć je zajedno sa Jedinstvenom Srbijom i Zelenim Srbije predala Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) listu za beogradske izbore raspisane za 3. april.

Za parlamentarne izbore lista SPS se zove "Ivica Dačić-premijer Srbije", a za Beograd "Toma Fila- gradonačelnik".

Predaji liste za beogradske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izbore prisustvovali su predsednik SPS Ivica Dačić, funkcioneri ove stranke Aleksandar Antić i Nikola Nikodijević, kao i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Nakon predaje liste predsednik SPS-a Ivica Dačić je rekao da će, ako ova koalicija osvoji dovoljan broj glasova Toma Fila biti gradonačelnik i advokat svih građana Beograda.

- Kao što se celog života borio protiv nepravde, od Haškog tribunala do ovih prostora, isto tako će biti na strani građana u problemima koje imaju u svakodnevnom životu - rekao je Dačić.

Ponovio je da su zaštita nacionalnih interesa Srbije i socijalna pravda, dva osnovna načela politike SPS i koalicije u kojoj je ona na aprilskim izborima.

- Zajedno smo kandidovali Tomu Filu, u koga naši ljudi imaju poverenje, a na listi su i drugi dobri kandidati, Nikola Nikodijević, zatim direktorka Zavoda za biocide Dragana Despot, direktor Doma zdravlja na Čukarici Nenad Bjelica, gradski sekretar za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević i drugi - naveo je Dačić.

Obraćajući se novinarima, Toma Fila je kratko rekao da "ako ne veruje u pobedu on u trci i ne učestvuje".

- Ako Ivica Dačić sa SPS-om bude prvi ja ću biti gradonačelnik, a ja ispod drugog mesta ne priznajem, onda sam poražen - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.