SPS nikada neće odustati od Kosova

Izvor: B92, 22.Apr.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS nikada neće odustati od Kosova

Slavica Đukić Dejanović poručila je raseljenima sa Kosova koji žive u Kragujevcu da na predstojećim izborima poverenje daju onima koji vode nacionalnu politiku.

Ona je ukazala da takvu politiku vodi predsednik SPS Ivica Dačić koji je i kandidat za predsednika Srbije.

"Svi smo se mi rodili na Kosovu i Metohiji, Srbija se rodila na Kosovu, a Socijalistička partija Srbije nikada neće odustati od naše nacionalne politike za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo i Metohiju o kojoj Ivica Dačić jedini otvoreno govori u predizbornoj kampanji".

Naglašavajući da u periodu posle Djurdjevdana neće biti lako voditi državu, Dejanović je poručila da su predstojeći izbori velika prilika da Socijalistička partija Srbije počne da ispravlja nacionalna, ekonomska i pitanja socijalne pravde.

"Ja ne mislim da mi treba bilo koga da molimo da glasa za nas, neka svako glasa za sebe, neka proceni da li je, citiram Ivicu Dačića, normalno da oni koji uzimju od tajkuna pare za svoju kampanju dobijaju glasove od golog naroda, neka narod sam o tome misli", istakla je Dejanović.

Ona je ocenila i da ne može dobro da vodi medjunarodnju politiku neko ko nema nacionalno biće i ko se stidi svog porekla.

Istakavši "da je Dačić čovek kome kampanju ne pripremaju ni evropske ni američke agencije", Dejanović je rekla "da je predsednik SPS rado primljen u kuću u kojoj se oseća bol i muka zbog nepogoda, traumatičnih posledica u porodici, ali isto tako je i dobar profesionalni sagovornik u Interpolu i medjunarodnim organizacijama".

"Jeste došlo vreme za promene, ali ne za one o kojima neko govori. Jeste došlo vreme za departizaciju, ali najmanje imaju pravo o njoj da govore oni koji su svoje kadrove svuda postavili, i ja bih volela da vidim nekog ko je ušao u zdravstvo, u finansijske instucije, a da ne pripada G 17 plus", rekla je Dejanović.

Sa raseljenima je razgovarao i predsednik SPS Kosova i Metohije Zvonimir Stević koji živi u Gračanici i koji im je preneo "da je stanje na Kosovu i Metohiji teško, složeno, bremenito i opterećeno svakodnevnim pritiscima i hapšenjima i da je gore nego 1999. godine".

"Hteli da priznamo ili ne na Kosovu i Metohiji imamo dve države, imamo albansku koja se žestoko pravi uz pomoć velikih sila i na drugoj strani srpsku državu, imamo Srbe i uz pomoć najvišeg rukovodstva naše partije vodimo žestoku borbu za očuvanje tih naših prostora", rekao je Stević.

Stević je rekao da će se zalagati za donošenje Zakona o podršci pripadnicima srpskog naroda i manjinskih zajednica koje žive na Kosovu i Metohiji, a kojim bi se, kako je rekao "pokrila oblast iz radnog prava, jer su tu i najveći problemi".

Stević je rekao da su zahvaljujući socijalistima na Kosovu i Metohiji sačuvane državne institucije, pre svega obrazovne i zdravstvene, a zaposleni očuvali posao, dok je, kako je rekao, drugim partijama stalo do urušavanja tih institucija.

Stević je ocenio i da je Medjunarodna zajednica na Kosovu i Metohiji pala na ispitu, jer za 13 godina nije vratila nikog, kao i "da je u narednom periodu potrebno da država Srbija donese strategiju za Kosovo i Metohiju" kojom bi se definisala crvena linija do koje može da se ide u očuvanju te teritorije, ali i da se zna kakva je sudbina Srba, kako onih koji žive u pokrajini tako i onih koji su raseljeni.

Sa raseljenima su razgovarali i drugi funkcioneri SPS, kao i kandidati za odbornike SPS Kragujevca.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.