SPS nije dekor u Vučićevoj vladi, mi mu pomažemo da dođe do cilja!

Izvor: Press, 11.Dec.2014, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SPS nije dekor u Vučićevoj vladi, mi mu pomažemo da dođe do cilja!"

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da SPS ne predstavlja dekor u Vladi Srbije koju vodi Aleksandar Vučić, kao i da će izborni rezultat zavisiti od ponude koju budu imali za birače.
"Ne možemo mi da mu pomognemo da sve lepše izgleda, mi možemo da mu pomognemo da stigne do cilja. To je naš posao, i, još važnije, i sam Vučić veoma dobro zna, da samo to i može da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << naš posao. Da pomognemo, koliko je to u našoj moći, da ovo postane normalna i uređena zemlja. Više od toga nije ni tražio od nas", rekao je Dačić u intervjuu Nedeljniku, odgovarajući na pitanje da li je SPS u vladi samo dekor.

Na pitanje koliku podršku očekuje, pošto ankete pokazuju da raste rejting SPS, Dačić kaže da se ne bavi ni anketama, "niti onom vrstom paranoje koja u svakom procentu, zarezu, vidi nečiju lošu nameru".

PROČITAJTE JOŠ:
Šešelj: Ne interesuje me kada će biti doneta presuda
Moskva: Rusija smatra Kosovo delom Srbije
Babić podneo ostavku na mestu direktora RFZO
   
"SPS ima tačno onoliku podršku koliku je dobio na izborima, i imaće, isto tako, tačno onoliku podršku koliko bude osvojio glasova na budućim izborima, a ne u anketama. A taj, izborni rezultat, zavisiće, uvek zavisi, od ponude koju budemo imali za birače", poručio je Dačić, te da zato toliko govori o promenama u SPS, o potrebi da budu bolji, brži, organizovaniji, napredniji.

U nedelju se održava Kongres SPS i Dačić kaže da je SPS stranka koja će biti u stanju da ostvari najvažnije ciljeve Srbije, te da ako socijalisti budu imali politiku budućnosti imaće i i budućnost.
"Svaka budućnost zavisi od onih koji je ostvaruju, od njihovih sposobnosti i mogućnosti. Ko nema budućnost, nema je jer nije bio sposoban da je ima, da se još jednom vratim na ono tumačenje Hegela. Drugim rečima, ukoliko budemo u SPS imali politiku budućnosti, imaćemo i budućnost. Ovaj kongres upravo to treba i da obezbedi. Politiku budućnosti", rekao je Dačić u intervujuu Nedeljniku.

Govoreći o tome da će SPS biti u stanju da ostvari najvažnije ciljeve Srbije, Dačić je rekao i da takav SPS ne može da trpi borbu za funkcije, nego samo, i isključivo, borbu za razne modalitete i načine za ostvarivanje tog cilja.

"Dakle, hoću da se bore, u SPS, politike, a ne političari. Hoću principe, hoću ideje, hoću kreaciju, hoću svežinu, i samo oni koji to budu imali mogu da računaju da ću ih podržati. Hoću, jednom rečju, promene. Zato što su promene - život, a sve ostalo je, puko nestajanje. To su kriterijumi koji čine jednu stranku, stranku samostalnih, odgovornih i sposobnih ljudi", istakao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ivica Dačić: SPS nije Vučićev dekor

Izvor: Kurir, 12.Dec.2014, 08:26

Lider SPS kaže da premijer zna da socijalisti mogu da mu pomognu da stigne do cilja - da Srbija bude normalna zemlja..BEOGRAD - Ivica Dačić, lider Socijalističke partije Srbije, kaže da SPS ne predstavlja dekor u Vladi Srbije koju vodi Aleksandar Vučić...- Ne možemo mi da mu pomognemo da sve...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.