SPS ima naslednike, a gde su stranke 5. oktobra?

Izvor: Mondo, 05.Okt.2018, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SPS ima naslednike, a gde su stranke 5. oktobra?"

Predsednik SPS Ivica Dačić uručio je danas 50 partijskih knjižica omladincima socijalista koji su 2000. godište, i istakao tom prilikom da to pokazuje da SPS ima naslednike.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović Sanja i Ivica Dačić

"Imajući u vidu da je danas jedan specifičan datum, 5. oktobar, većina od vas omladinaca se nije bavila politikom, ali 5. i 6. oktobra 2000. godine verovatno niko nije ni planirao da SPS preživi, ovo zgrada je bila porušena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kao i Skupština, a u mojoj kancelariji je bilo napisano 'pobeda žutima'", rekao je Dačić.

Uoči izbora rukovodstva Socijalističke omladine, Dačić je naveo da je i taj događaj primer gde je SPS, a gde su vođe preokreta 5. oktobra 2000, kada je posle velikih postizbornih demonstracija srušena vlast predsednika Srbije i lidera SPS-a Slobodana Miloševića.

Na konstataciju novinara da su neki od članova stanaka koje su predvodile promene 5. oktobra deo sadašnje vlasti, Dačić je odgovorio da ih ne zna puno i dodao da danas gotovo nema nikog na političkoj sceni iz rukovodstva tih stranaka.

"Gotovo da među njima nemate više nikog na političkoj sceni ko predstavlja neku značajnu političku stranku, a oni koji nisu bili na visokim položajima, prelaze iz stranke u stranku", rekao je Dačić.

Dodao je da je SPS ostao kada je bilo najteže, i kada su im pretili i hteli da zabrane stranku, i kada su hteli da ruše i pale zgradu SPS-a.

"Nismo pobegli iz ove partije i stvorili smo osnove da partija ponovo ojača", rekao je Dačih i najavio da će na 10. Kongresu stranke 22. decembra SPS postaviti programske, oranizacione i kadrovske ciljeve koje mora da ostvari, među kojima je i rezultat na izborima.

Dačić je izrazio zadovoljstvo što SPS ima veliki broj mladih članova i poručio da stranka treba da otvori vrata mladima, jer je to "najbolja reforma SPS-a".

Naredni Kongres, kaže Dačić, treba da da odgovore kako Srbija treba da izgleda u 21. veku, uz sagledavanje grešaka iz prošlosti.

"Mi idemo na Kongres u znaku reforme partije", rekao je Dačić i dodao da je u tome važna uloga mladih, kojima je poručio da je on pre 28 godina stajao na njihovom mestu kao prvi predsednik mladih socijalista Beograda.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dačić: SPS ima naslednike, a gde su stranke 5. oktobra

Izvor: Blic, 05.Okt.2018

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić uručio je danas 50 partijskih knjižica omladincima socijalista koji su 2000. godište, i istakao tom prilikom da to pokazuje da SPS ima naslednike, iako su u vreme petooktobarskih promena mnogi predviđali da ta partija neće opstati.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.