SDU: Opasna izjava Dačića

Izvor: B92, 23.Nov.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDU: Opasna izjava Dačića

Beograd -- SDU osudila izjavu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da "Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", ocenivši je kao povratak ratnoj politici.

"Ovaj otvoreni povratak ratnoj politici Slobodana Miloševića samo je potvrda okretanja rukovodstva Socijalističke partije svojim korenima i nastavak je doslednog izbegavanja svake osude bivšeg diktatora (Slobodana Miloševića)", navedeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u saopštenju Socijaldemokratske unije, koje je potpisao predsednik Izvršnog odbora Srđan Kamperelić.

"Pokušaj Dačića da se u Srbiji i svetu prikaže kao reformisani lider koji stvara novu, modernu socijaldemokratsku partiju ovakvim izjavama, smatra SDU, ne samo da je u potpunosti apsurdan, već i govori da SPS zapravo pokušava da okrene i sadašnju Vladu Srbije ka propaloj politici sukobljavanja i izolacionizma.

"Najnovijom izjavom zamenika premijera Srbije naša zemlja se, svakako, veoma udaljava ne samo od evropskih integracija, koje su glavni proklamovani cilj trenutne vlade, već se i ozbiljno kreće ka pogoršanju ionako nestabilnih odnosa sa svojim susedima", ocena je SDU.

Spornu izjavu lider SPS-a dao je jutros u emisiji B92 "Hoću da znam", uz obrazloženje da bi takva rečenica bila pogrešna poruka kosovskom premijeru Hašimu Tačiju. Dačić je svoj stav ponovio i novinarima nakon obilaska Industrije motora Rakovica, insistirajući na neophodnosti postojanja "ravnoteže straha".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SDU: Otvoren povratak ratnoj politici Slobodana Miloševića

Izvor: S media, 23.Nov.2011

Socijaldemokratska unija (SDU) osudila je današnju izjavu predsednika Socijalstičke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića da "Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", ocenivši je kao otvoreni povratak ratnoj politici Slobodana Miloševića..."Ovaj otvoreni povratak ratnoj politici Slobodana...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.