SDS ponovo traži smenu Dačića

Izvor: RTS, 13.Maj.2017, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS ponovo traži smenu Dačića

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić danas je ponovo zatražio da se premijer Aleksandar Vučić izjasni o pogibiji službenika srpske ambasade u Libiji.
Tadić je u saopštenju dodao da, nakon što je troje naših diplomata u proteklih godinu dana izgubilo živote u Libiji, premijer nije smenio šefa diplomatije Ivicu Dačića.
Tadić navodi da Vučić i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne reaguje na "direktnu odgovornost ministra u njegovoj vladi za pogibije naših diplomata", kao i da "nije ispunio obećanje dato u februaru prošle godine da će predložiti zatvaranje ambasade u Libiji", piše u saopštenju SDS-a.
Potpredsednik SDS-a i šef poslaničke grupe te stranke Marko Đurišić zatražio je da Ivica Dačić bude smenjen sa funkcije ministra spoljnih poslova zbog, kako kaže, direktne odgovornosti za pogibiju ambasadora Olivera Potežice u Libiji.
"Još jednom zahtevamo hitnu smenu političkog diletanta Ivice Dačića, a ukoliko do toga ne dođe, odgovornost za smrt troje naših diplomata u Libiji biće samo Vučićeva", navodi se u saopštenju SDS-a. 
 
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Libija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.