Ružić: Sastanak sa Vučićem nema veze sa izborima

Izvor: RTS, 24.Dec.2015, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Sastanak sa Vučićem nema veze sa izborima

Potpredsednik SPS-a Branko Ružić navodi da sastanak socijalista i naprednjaka koji je inicirao Ivica Dačić nema veze sa eventualnim raspisivanjem parlamentarnih izbora i formiranjem budućih koalicija.
Branko Ružić je za Danas rekao da SPS, kao državotvorna stranka želi da definiše orijentire buduće saradnje sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SNS-om na polju reformskih procesa i očuvanja političke stabilnosti i evropskih vrednosti.

Navodeći da je SPS najkorektniji koalicioni partner na političkom nebu Srbije, Ružić je ocenio da je poslanička grupa socijalista veoma aktivna u afirmisanju politike vlade, obrazlaganju zakoskih predloga i argumentovanoj raspravi o svim pitanjima od značaja za zemlju.
Sa konstatacijom da je SPS do sada negovao pasivnu politiku, "da se ne vidi i ne čuje", osim kada treba da podrži stavove vlade, Ružić se nije složio, ističući da je dvema velikim spoljnopolitičkim pobedama Srbije - Unesko i OEBS, pečat dao SPS.
Tu je, kako tvrdi, i uspeh na polju evropskih integracija, dok se na polju energetike "rade brojni projekti kojima je pun doprinos dao kadar SPS-a iz ove i iz prethodnih vlada".
Ružić navodi da saobraćajna infrastruktura dobija finalne obrise na Koridoru 10, zahvaljujući velikoj pokretačkoj snazi nekadašnjeg ministra iz redova SPS-a Milutina Mrkonjića i strateškoj viziji koju je demonstrirao, ali i kreditima koji su uspešno ispregovarani sa međunarodnim finansijskim institucijama za vreme njegovog mandata.
"SPS je dao i veliki doprinos u resoru zdravstva i to su samo naznake svega čime se SPS može podičiti i zahvaljujem na prostoru da pokažem da SPS nije pasivan. Čak naprotiv, ali ponekad skromno tih", tvrdi Ružić.
Ružić se osvrnuo i na, kako je rekao, isfabrikovane afere koje se vezuju za socijaliste, navodeći da je sramno to što se radi na diskreditaciji SPS-a, te da smatra da i sama stranka često vrlo ležerno i ćutljivo prelazi preko svega toga.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.