Republika Srpska je najvažniji nacionalni interes Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jul.2017, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Republika Srpska je najvažniji nacionalni interes Srbije"

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je u Banjaluci da je za njegovu partiju i Srbiju najvažniji nacionalni interes očuvanje, jačanje i stabilnost Republike Srpske u kojoj živi milion Srba.

- Imamo pravo da sarađujemo i ekonomski razvijamo Republiku Srpsku. To nam je zagarantovano Dejtonskim mirovnim sporazumom - rekao je Dačić obraćajući se na Kongresu Socijalističke partije u Banjaluci.

On je istakao da je važna politička >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stabilnost u Republici Srpskoj, jer bi u suprotnom bio ugrožen opstanak srpskog naroda u BiH.

Dačić kaže da je u Republici Srpskoj važna saradnja SP i SNSD-a ali je neophodan i nastavak saradnje institucija Srbije i Republike Srpske.

On je naveo da Srbija na putu ka EU nikada neće voditi antirusku politiku.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.