Redžepi: Dačićeva fontana želja

Izvor: B92, 30.Jun.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi: Dačićeva "fontana želja"

Priština -- Ministar policije Kosova Bajram Redžepi nazvao "fontanom želja i iluzijom" najavu mandatara Ivice Dačića da će se angažovati na povratku srpskih snaga na KiM.

Redžepi je Radiju slobodna Evropa rekao da ima kratak odgovor na Dačićevu izjavu: "fontana želja i iluzije".

Dačić je 28. juna, povodom incidenata na Kosovu, rekao da Srbija na Kosovu nema bezbednosne snage, ali da će nova vlada Srbije "insistirati upravo na tome".

Analitičari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kosovu ocenili su da je Dačić tom i sličnim izjavama "neprekidno provocirao" institucije Kosova.

Analitičar Nuridin Ibiši rekao je Radiju slobodna Evropa da je poslednja Dačićeva izjava direktna pretnja Kosovu.

"Ovo treba shvatiti kao direktnu pretnju. Ta izjava ima za cilj da hrani srpski nacionalizam i da mu daje optimizam. To istovremeno ima za cilj da najavi novu opciju ultranacionalističke vlasti kakva je trenutno u Srbiji - braniti Kosovo po svaku cenu", rekao je on.

Ibiši je naveo da bi institucije Kosova i međunarodni predstavnici trebalo da budu pažljivi, jer na severu Kosova "još deluju srpske ilegalne strukture".

"I mi i međunarodna zajednica trebalo bi da budemo pažljivi, pošto oni mogu da preduzmu neka dela, ne možda upadom specijalnih snaga, ali mogu nastaviti incidente na granici sa ilegalnim strukturama", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić ima iluzije o Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2012

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi nazvao je "fontanom želja i iluzijom" najavu mandatara za sastav vlade Srbije Ivice Dačića da će se angažovati na povratku srpskih snaga na Kosovo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Redžepi: Dačićeva fontana želja i iluzija

Izvor: Akter, 30.Jun.2012

Ministar policije Kosova Bajram Redžepi nazvao "fontanom želja i iluzijom" najavu mandatara Ivice Dačića da će se angažovati na povratku srpskih snaga na KiM

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.