RTB Bor interes države

Izvor: RTS, 19.Apr.2010, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTB Bor interes države

Opstanak Rudarsko-topioničarskog basena Bor od neprocenjivog državnog interesa, istakao ministar Dačić. Srbija ubuduće neće olako davati ono što je njen nacionalni resurs, kao RTB, ocenio je Dačić.

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić rekao je da je opstanak Rudarsko-topioničarskog basena Bor od neprocenjivog državnog interesa, a uz pomoć Vlade Srbije, on će ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << postati stub Srbije i pokretač razvoja čitave države.

Dačić je prilikom posete Rudniku bakra "Veliki Krivelj" u Boru naglasio da RTB, uz pomoć strateške sirovine - bakra, treba da postane "stub Srbije i pokretač razvoja čitave države", kao što je to nekada bio.

Ministar je rekao i da je RTB značajan za stanovništvo borskog kraja do kojeg sada, kako je ukazao, vodi loša putna mreža.

Zbog toga je, rekao je ministar, veoma bitno da ovaj basen dobro radi i Vlada Srbije će podržavati i u narednom periodu RTB Bor, kako bi stabilizovao poslovanje i počeo da donosi profit i državi.

"Srbija je iz prošlosti izvukla pouke, pa zato ubuduće neće olako davati ono što je njen nacionalni i državni resurs, kao RTB. Ono što će biti prva pomoć Vlade borskom rudniku 'Veliki Krivelj' je nabavka moderne flotacijske opreme uz pomoć ruskih partnera", istakao je ministar.

Dačić je rekao da je od rukovodstva borske kompanije dobio obećanje da će već za nekoliko meseci RTB biti u stanju da izmiruje obaveze prema državi u vidu doprinosa, i da plaća utrošenu struju.

Prethodno, ministar je u Policijskoj upravi u Boru razgovarao o merama koje će njegovo ministarstvo preduzeti kako bi u "gradu bakra" policiji bio olakšan rad.

To je pre svega, prema njegovim rečima, uvođenje video nadzora, čime bi se sprečila nemili događaji, poput nedavnog ubistva dečaka ispred noćnog kluba "Monca".

"Potrebno je i detaljno regulisati nadležnosti službi fizičko-tehničkog obezbeđenja, odrediti ko će im davati licence za rad i omogućiti da one i policija budu na istom zadatku, kao što je to u celom svetu", rekao je ministar Dačić.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.