Priština trikom narušava neutralnost briselskog sporazuma

Izvor: Studio B, 22.Avg.2013, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština trikom narušava neutralnost briselskog sporazuma

Premijer Srbije Ivica Dačić u razgovoru sa ambasadorima Kvinte u Beogradu kaže da insistiranja Prištine da na glasačkom listiću na lokalnim izborima na KiM bude logo tzv. nezavisnog Kosova narušava statusnu neutralnost briselskog sporazuma.

"Srbija na to neće pristati, jer pokušaji takvih podmetanja dovode u pitanje učešće Srba na tim izborima", rekao je premijer Dačić.

On je upozorio da su takve namera prištinskih vlasti usmerene protiv briselskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sporazuma i izrazio očekivanja da će Evropska unija preduzeti ozbiljne mere kako bi se očuvala statusna neutralnost dogovora iz Brisela, saopštila je vladina  Kancelarija za saradnju s medijima. 

Problemi implementacije sporazuma i lokalnih izbora će dominirati u nastavku dijaloga u Briselu, zakazanom za 27. avgust, rekao je premijer Dačić u razgovoru s ambasadorima SAD, Nemačke, Velike Britanije, Italije i Francuske. 

Razgovoru su prisustvovali i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović, savetnik predsednika Srbije Marko Đurić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne pristajemo na podmetanja PR"

Izvor: B92, 22.Avg.2013

Beograd -- Dačić saopštio ambasadorima zemalja Kvinte da insistiranje Prištine da na glasačkom listiću bude logo Kosova narušava statusnu neutralnost Briselskog sporazuma..."Srbija na to neće pristati, jer pokušaji takvih podmetanja dovode u pitanje učešće Srba na tim izborima", rekao je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.