Priština bi mogla da zatraži članstvo i u drugim organizacijama

Izvor: Cafe.ba, 22.Okt.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština bi mogla da zatraži članstvo i u drugim organizacijama

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da bi samoproglašeno Kosova moglo da zatraži članstvo i u nekim drugim međunarodnim organizacijama.

Dačić je rekao novinarima da iza zahtjeva samoproglašenog Kosova, koje o ovome razmišlja već godinu dana, stoje zapadne zemlje.

On je naveo da su na drugoj strani u borbi protiv prijema samoproglašenog Kosova u Unesko zemlje koje to podržavaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << a ne Kosovo.

"One organizuju sve, vrše pritisak na druge zemlje, a ljute se kada mi zamolimo naše prijatelje da ostanu principijelni kada je reč o Srbiji. To nije korektno, već je licemerno", zaključio je Dačić.

On je naglasio da Srbiji nije drago što sa zapadnim partnerima, "koji zapravo `stoje` iza svega, nikako ne može da nađe tačku resetovanja svojih odnosa.

"Samim tim se devalvira dijalog u Briselu. To je veoma loše, jer Srbija želi da bude strateški partner svima, da poštuje tuđe interese, ali i mora da brani svoje, što ćemo nastaviti da radimo i dalje", zaključio je Dačić.

Izvršni savjet Uneska podržao je juče u Parizu prijem samoproglašenog Kosova u tu organizaciju UN. Za odluku je glasalo 27 od 58 člasnica tog tijela, a po 14 je bilo protiv i uzdržano. Konačnu odluku o prijedlogu za prijem samoproglašenog Kosova donijeće Generalna konferencija Uneska, koja će zasjedati od 3. do 18. novembra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.