Izvor: Danas, 04.Jun.2013, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preventivom protiv raka

Naš nacionalni interes je zdravlje građana, a programi za rano otkrivanje raka važni su za savladavanje jedne od najvećih zdravstvenih pretnji u Srbiji - rekao je premijer Srbije Ivica Dačić na otvaranju konferencije „Srbija protiv raka“. Skup u Sava Centru organizovan je sa ciljem da se javnost upozna sa potrebom preventivnih pregleda, kako bi se bolest otkrila u ranoj fazi. Na konferenciji je ukazano da je zdravstveni sistem Srbije, nakon dve i po godine priprema, spreman da počne prvi ciklus skrininga raka debelog creva, grlića materice i dojke.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

DAČIĆ: Zdravlje građana nacionalni interes

Izvor: Telegraf.rs, 05.Jun.2013, 00:22

- Mi smo se kao država prihvatili da ne čekamo da naše građane teška bolest dovede u ordinacije, već da probudimo svest kod njih o značaju preventivnih pregleda - rekao je Dačić

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.