Pregovori sa EU zavise od Briselskog sporazuma

Izvor: Beta, 10.Okt.2014, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori sa EU zavise od Briselskog sporazuma

BEOGRAD, 10. oktobra 2014. (Beta-AP) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da otvaranje poglavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od primene Briselskog sporazuma Beograda i Prištine.

Dačić je za beogradski Blic od subote rekao da bi, ako u Briselu procene da su zadovoljni stepenom implementacije, nova >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << poglavlja u pregovorima Srbije i EU mogla da budu otvorena do kraja godine.

"Poglavlje 32, koje se odnosi na finansijsku kontrolu, zavisi od poglavlja 35, dakle od Kosova, a to je implementacije Briselskog sporazuma Beograda i Prištine", rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je rekao da je u Briselu lično prisustvovao skringu poglavlja 31, koje se tiče spoljne politike, odnosno njenog uskladjivanja sa EU, "jer neki postavljaju pitanje da li, zbog toga što se nismo pridružili sankcijama protiv Rusije, stvarno hoćemo u EU".

"Mi smo svesni svojih obaveza, a jedina stvar oko koje se ne slažemo sa EU jesu sankcija Rusiji, koje ne možemo da podržimo baš kao što ne podržavamo embargo Rusije na uvoz hrane iz EU", izjavio Dačić, ponovivši da je članstvo u Uniji "prvi prioritet" Vlade Srbije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"EU zavise od Briselskog sporazuma"

Izvor: B92, 10.Okt.2014

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da otvaranje poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od primene Briselskog sporazuma Beograda i Prištine...Dačić je za Blic rekao da bi, ako u Briselu procene da su zadovoljni stepenom implementacije, nova poglavlja u pregovorima Srbije i EU mogla...

Nastavak na B92...

Dačić: Pregovori sa EU zavise od Briselskog sporazuma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2014, 00:13

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da otvaranje poglavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od primene Briselskog sporazuma Beograda i Prištine...Dačić je za beogradski Blic od subote rekao da bi, ako u Briselu procene da su zadovoljni stepenom implementacije,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.