Predsedavajući OEBS-u Bujar Osmani u poseti Srbiji

Izvor: Beta, 24.Maj.2023, 22:20

Predsedavajući OEBS-u Bujar Osmani u poseti Srbiji

Predsedavajući Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Bujar Osmani, ministar spoljnih poslova Severne Makedonije, boravi danas i sutra u poseti Srbiji, gde će razgovarati sa državnim zvaničnicima i predstavnicima makedonske manjine.Osmani će sutra u Beogradu odvojeno razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić, predsednikom parlamenta Vladimirom Orlićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.On će se sastati i sa predstavnicima Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine i Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu, saopštio je OEBS.Razgovaraće i sa članovima delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS i sa predstavnicima civilnog društva koji se bave pitanjima mladih.Osmani će obići i Bujanovac, a sastaće se i sa šefom Misije OEBS u Srbiji Janom Bratuom i osobljem Misije, kako bi iz prve ruke stekao uvid u njen rad na terenu, navodi se.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsedavajući OEBS-u Bujar Osmani u poseti Srbiji: Danas sastanak sa Orlićem, Brnabić i Dačićem

Izvor: Blic, 25.Maj.2023, 00:29

Predsedavajući Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani, boravi u poseti Srbiji, gde će razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima. Osmani će se sastati sa predsednikom Narodne skupštine Vladimirom Orlićem, premijerkom...

Nastavak na Blic...

Dačić: Srbija želi aktivnije prisustvo OEBS-a na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2023

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da se Republika Srbija zalaže za aktivnije prisustvo Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Žigmanov sa Osmanijem: Srbija je posvećena zaštiti ljudskih i manjinskih prava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2023

Ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov razgovarao je danas u Palati Srbija sa ministrom spoljnih poslova Severne Makedonije i aktuelnim predsedavajućim Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju Bujarom Osmanijem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.