Povelja počasnog građanina Draganu Markoviću

Izvor: Akter, 28.Avg.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povelja počasnog građanina Draganu Markoviću

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas u grčkom gradu Katerini svečanom uručenju povelje počasnog građanina predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću

Dačić je tokom svečanosti istakao da su Grčka i Srbija dva prijateljska naroda i založio se za još tešnju saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na svim nivoima, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

"Moram da kažem, a siguran sam da to misli većina Srba, u biću srpskog naroda je iskonska povezanost sa ruskim i grčkim

narodom", istakao je ministar.

Šef srpske diplomatije istakao je da je svaka poseta odlična prilika za prijateljske razgovore o svim pitanjima od zajedničkog interesa i razjašnjavanje potencijalnih nesporazuma.

On je poručio da je učinjena velika čast što je grad Katerini Markoviću dodelio titulu počasnog građanina, navodeći da je on ugledni političar, jedan od retkih u Srbiji, koji je uvek želeo da ostane u Jagodini i pomogne da se njegov grad razvija.

Svečanosti su uručenja povelje prisustovali su i ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić, konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić, funkcioneri Jagodine i Katerinija, prestavnici grčke crkve.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.