Posledice pandemije tema su prve TV debate „Reč na reč“

Izvor: RTS, 26.Maj.2020, 09:34

Posledice pandemije tema su prve TV debate „Reč na reč“

U četvrtak u 21.00, na Prvom programu televizije, RTS i CeSID organizuju prvu u nizu predizbornih debata „Reč na reč“ u kojoj će šest izbornih lista raspravljati o posledicama pandemije.
Kako Srbija treba da reaguje na mogući novi talas epidemije, kome država treba da pomogne novcem iz budžeta i u kojoj meri, to su pitanja o kojima će se debatovati u četvrtak na Prvom programu RTS-a u 21 sat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Učesnici prve u nizu predizbornih debata „Reč na reč“ su: 
Slavica Đukić Dejanović (Ivica Dačić – SPS – JS – Dragan Marković Palma), 
Aleksandar Šešelj (Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka),
Elvira Kovač (Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor),
Bojan Đurić (Ujedinjena demokratska Srbija),
Ivan Matović (Metla 2020),
Milan Stamatović (Zdrava Srbija – Bolja Srbija).
Moderator debate je Zoran Stanojević, novinar RTS-a.
Debata se održava po striktinim pravilima, svaki od učesnika ima po jedan minut za odgovor na pitanje i dva puta po trideset sekundi za debatovanje sa ostalim učesnicima, a reč dobijaju po redosledu koji je unapred utvrđen žrebom.
Nije dozvoljeno upadanje u reč i ometanje kandidata čije vreme teče, svi kandidati imaju iste uslove u svakom pogledu.
Sledeća debata održava se u četvrtak, 4. juna, u istom terminu, a spisak učesnika biće objavljen početkom naredne nedelje.

RTS i CeSID organizuju debate „Reč na reč“ od izbora 2012. godine i debate su pravljene u raznim formatima, u studijima RTS-a i u raznim prostorima u gradovima u Srbiji gde je pitanja postavljala publika.
U organizaciji debata RTS i CeSID tesno sarađuju sa internacionalnom mrežom organizatora političkih TV debata „Dibejts internešenel“ (debatesinternational.org) i Komisijom za predsedničke debate (debates.org) koja organizuje predsedničke debate u SAD.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.