Poslanik EP traži od Dačića zaštitu Mađara u Vojvodini

Izvor: Blic, 17.Sep.2012, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik EP traži od Dačića zaštitu Mađara u Vojvodini

Poslanik Evopskog parlamenta iz redova Mađarske socijalističke partije Čaba Tabajdi u današnjem pismu srpskom premijeru Ivici Dačiću traži da srpske vlasti preduzmu oštre i hitne mere prema onima koji su nedavno napali etničke Mađare u Srbiji, javila je iz Brisela mađarska agencija MTI.

Tabajdi poziva srpske vlasti da momentalno preduzmu odlučne i efikasne mere da umire anti-mađarske emocije i preduprede anti-mađarske akcije, što je, kako je preneo MTI, postalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izraženije u nedavnom periodu.

Njegovo pismo Dačiću usledilo je, kako navodi MTI, kao odgovor na napad na osam mladih Mađara u Subotici prošlog vikenda. Žrtve napada pretpostavljaju da su napadnuti jer su pričali na mađarskom.

"Srbija treba da garantuje prava i bezbednost etničkim manjinama koje žive na njenoj teritoriji, uključujući i mađarsku zajednicu", napisao je on.

MTI navodi da u multietničkoj Vojvodini, od oko 1,8 miliona ljudi, živi i 290.000 etničkih Mđjara.

Povezane vesti: Pucano na konvoj EU na Kosovu, povređen jedan policajac, Vulin prekinuo posetu Širak traži od Dačića da podrži Konvenciju SE Kacin: Reketiranje najveći problem, nema datuma pregovora Kunu se u EU, a žure u Moskvu Dačić i Janša: Slovenija će pomoći Srbiji na putu u EU
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tabajdi: Dačić da zaštiti Mađare

Izvor: Akter, 17.Sep.2012

Poslanik Evopskog parlamenta iz redova Madjarske socijalističke partije Čaba Tabajdi u pismu srpskom premijeru Ivici Dačiću traži da srpske vlasti preduzmu oštre i hitne mere prema onima koji su nedavno napali etničke Mađare u Srbiji, javila je iz Brisela mađarska agencija MTI

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.