Poslanici u petak o sporazumu

Izvor: Mondo, 22.Apr.2013, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici u petak o sporazumu

Sednica Skupštine Srbije na kojoj će se poslanici izjasniti o sporazumu Beograda i Prištine, biće održana u petak 26. aprila, sa početkom u 10 časova.

Posle sednice skupštinskog kolegijuma kojem su prisustvovali šefovi poslaničkih grupa, predsednikk Skupštine Srbije Nebojša Stefanović je rekao novinarima da će na toj sednici biti premijer Ivica Dačić i svi ostali članovi Vlade.

Stefanović je rekao da će poslanici rasprvaljati o izveštaju Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o pregovorima u Briselu koji će sadržati sporazum. Vlada bi trebalo da sutra Skupštini dostavi taj tekst.

Upitan da li će poslanici glasati o tom dokumentu, Stefanović je rekao da to zavisi od samog dokumenta, ali da pretpostavlja da će biti u formi izveštaja, te poslanici neće glasati o "ratifikaciji"

sporazuma.

Stefanović je kazao da će poslanici moći da raspravljaju o tom izveštaju i da se o njemu izjasne na način na koji to žele.

Na pitanje da li će predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovati sednici, Stefanović je rekao da na skupštinskom kolegijumu nije bilo tog zahteva.

Na sednici Vlade Srbije danas je jednoglasno doneta odluka o prihvatanju predloga sporazuma sa Prištinom.

Takođe, danas u Luksemburg Savet ministara Evropske unije raspravlja o dodeljivanju datuma za početak pregovora o pridruživanju Srbiji.

Ministri će na početku dvodnevnog zasedanja saslušati izveštaj visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, vezano za dogovor o predlogu sporazuma Beograda i Prištine koji je postignut u petak, kao i o napretku Srbije u dostizanju evropskih standarda kroz unutrašnje reforme.

(agencije/MONDO, foto: Tanjug, Tanja Valič)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.