Izvor: RTS, 06.Avg.2020, 17:19

Pompeo Dačiću: Našu saradnju karakteriše očuvanje mira, stabilnost i ekonomski prosperitet

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je pismo od državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Majkla Pompea u kome se ističe da Amerika sarađuje sa Srbijom kao i sa drugim državama da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija.
"Radujem se nastavku saradnje sa Vama u cilju prevazilaženja izazova sa kojima se zajedno suočavamo, rada na unapređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sloboda i zaštite ljudskog dostojanstva svih ljudi", navodi se u pismu Majka Pompea, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Pompeo se zahvalio Dačiću na čestitki povodom 4. jula, Dana nezvisnosti SAD.
"Zahvalan sam za poruku koju ste mi uputili, obradovala me je u teškim vremenima prouzrokovanim pandemijom", poručio je Pompeo.
Pompeo je, takođe, naveo da su Sjedinjene Američke Države svesne da "svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavlja i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem."

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POMPEO PISAO DAČIĆU Saradnja SAD i Srbije za mir i prosperitet

Izvor: Blic, 06.Avg.2020

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je pismo od državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Majkla Pompea u kome se ističe da SAD sarađuju sa Srbijom, kao i sa drugim državama da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.