Političari „usedelice“!

Izvor: BKTV News, 26.Jul.2012, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političari „usedelice“!

Ako me sećanje ne vara ovo je stota uzastopna kolumna na ovom sajtu. I bio sam ubedjen da ću u njoj reći nešto lično.
Ali, avaj – Bojan Pajtić, predsednik pokrajinske vojvodjanske vlade, tako je tužno zalelekao u jučerašnjem popodnvenom dnevniku, koji se emituje na nacionalnoj televiziji iz novosadskog studija, da nisam odoleo izazovu i reših da „jubilarnu kolumnu“ posvetim političarima „usedelicama“!
I političarima „kratkog pamćenja“. Pajtiću je bilo toplo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << oko srca kada je, recimo, SPS pomogao da se konstituiše vlast u Novom Sadu, ali je zbog toga što je Ivica Dačić postao mandatar i tako „izvukao tepih“ ispod nogu Borisu Tadiću, javno obnaradovao da SPS nema šta da traži u pokrajinskoj vlasti?!
Znači, princip je – UZMI, ali i ne – VRAĆAJ! E, to baš nije prihvatljivo ni kada se pozajmljuje kafa, a ne deli politička vlast.
I da ne bude zabune. Bojana Pajtića smatram sposobnim i zaslužnim predsednikom Vojvodine. Čak umerenijeg od bilo koga, čak i ne previše naklonjenom uobičajenom koketiranju pojedinih vojvodjanskih političara sa pokrajinskim separatizmom, ne bi li dobili više od mogućeg.
Ali, uz sav „lalinski mentalitet“, pokazao se odurnim kada je reč o razlikama u njegovim interesima i tudjim željama. Pajtiću očigledno sada počinjen da duva pormaja, jer su se Bajatović i Mirović složili da gde god je moguće sačine „svoju“ a ne „Pajtićevu vlast“. On bi da i dalje bude neprikosnoveni „gazda sa našim novcima“ i smatra da će biti smak sveta ako lokalna vlast u većini bude slična republičkoj vlasti, a u „bivšoj banovini“ Pajtić ostane da stoluje?!
Dabome, to bitno menja sliku o Vojvodini. Niko, naravno, ne može u ovom trenutku da ugrozi vlast Pajtića u Vojvodini. Ali, nije nemoguće da većina gradova, uključujući i Novi Sad, promene sadašnju strukturu vlasti na lokalu. Čini se da se u Pajtićevoj tuzi osetilo i pozivanje na politčki, a možda i neki drugi moral.
Vlast je čudna boljka. I teško izlečiva. Pajtiću ništa nije smetalo kada je u ranijem mandatu bio u koaliciji, recimo, sa Karićevim Pokretom SNAGA SRBIJE – BK. Bez ustručavanja je prigrlio zaljubljenike u vlast, koji su  prebegli iz PSS i odjednom postali „vernici“  DS. Ali, sada plaši narod da će ga, ako se ostvare predvidjanja Bajatovića i Mirovića, i prekomponuje vlast na lokalu, strefiti prirodna nepogoda poput ove suše.
Jer, Pajtić kaže narodu – ako se to dogodi „neka im je bog upomoć“! Narodu ili njemu?
Zato i kažem da su ovo maniri, logika i razmišljanja  poltičara „usedelica“, jer ako oni nisu na vlasti onda narodu preti ili potop ili nešto još tragičnije. A zar može  da bude gore od sada najgoreg?!
Mirko Stamenković
Tweet
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.