Počeo sastanak Dačića sa Ešton i Fileom

Izvor: Večernje novosti, 21.Okt.2013, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo sastanak Dačića sa Ešton i Fileom

LUKSEMBURG - U Luksemburgu je danas u šest sati počeo konstitutivni sastanak Saveta za implementaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (S S P), u kome Srbiju predstavlja predsednik vlade Ivica Dačić, a Evropsku uniju visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton. Prvi sastanak Saveta, čija je uloga da koordiniše primenu S S P koji je stupio a snagu 1. septembra, održava se na marginama >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << okupljanja šefova diplomatija članica EU u Luksemburgu u okviru priprema za oktobrski samit. Dačić je ranije danas imao odvojene susrtete sa ministrima spoljnih poslova Francuske Lorenom Fabijisom i Švedske Karlom Biltom, sa kojima je razgovarao o predstojećem otvaranju pregovora o pridruživanju sa Srbijom. On je nakon tih susreta izjavio da ne očekuje da Srbiji uoči početka pregovora budu postavljeni dodatni uslovi. "Razgovarao sam sa Fabijisom i Biltom o pregavaračkom okviru. Oni su pozitivno ocenilii sve što je Srbija uradila i rekli da, s obzirom na veoma pozitivan izveštaj Evropske komisije, smatraju da nema mesta da se dodaju neki novi uslovi i da oni tako nešto neće podrzati", rekao je premijer novinarima. U Luksemburg su na konstituisanje Saveta za implementaciju S S P doputovali i šefica srpskog tima za pregovore o pridruživanju Tanja Miščević i ministar bez portfelja zadužen za EU Branko Ružić, dok će uz Ešton na sastanku biti i komesar za proširenje Štefan File.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Novi susret Eštonove i Dačića

Izvor: Danas, 21.Okt.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić učestvovao je sinoć na prvom sastanku Saveta za primenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Savetu su predsedavali Dačić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.