Pastor poručio Dačiću da obuzda Dinkića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor poručio Dačiću da obuzda Dinkića

NOVI SAD -

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor oštro je danas kritikovao ministra finansija Srbije Mlađana Dinkića zbog izmena Zakona o osnovama budžetskog sistema i rekao premijeru Ivici Dačiću da Dinkića "ili obuzda ili ga zameni".

"Od kera nikada ne može da se pravi slanina. Može neko da tvrdi da je regionalista, da tvrdi šta hoće, ali to se procenjuje na osnovu onoga što čini. Dinkićev način ponašanja je kao tempirana bomba", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Pastor za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, uzalud se ostali nosioci vlasti i u Republici i u Pokrajini trude da ukažu da se rešenja na relaciji Vlada Srbije-Vlada Vojvodine moraju tražiti u kompromisu, kada Dinkić sprovodi politiku koja je "opasna".

Pastor je podržao najavu vojvođanskog premijera Bojana Pajtića, koji je rekao da će Vojvodina zbog izmena Zakona o budžetskom sistemu pred Ustavnim sudom pokrenuti postupak ocene ustavnosti tih izmena.

Šef poslaničkog kluba Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Skupštini Srbije Balint Pastor ocenio je ranije da su predložene izmene Zakona o budžetskom sistemu protivustavne, kao i da predstavljaju "veliku zamku" za Vojvodinu.

Balint Pastor je rekao da se tim izmenama onemogućava realizacija ustavne norme po kojoj Pokrajini sleduje najmanje sedam odsto republičkog budžeta.

Skupština Srbije odbacila je amandmane SVM-a na izmene Zakona o budžetskom sistemu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Mlađan Dinkić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pastor traži da Dačić smiri Dinkića

Izvor: B92, 25.Sep.2012

Novi Sad/Beograd -- Predsednik Skupštine Vojvodine Pastor rekao predsedniku srpske vlade Dačiću da ministra finansija Dinkića "ili obuzda ili zameni". Senić: Pastor je nekorektan...Pastor je oštro kritikovao Dinkića zbog izmena Zakona o osnovama budžetskog sistema..."Od kera nikada ne može da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.