Pacoli ružno o Dačiću i Srbiji; SPS: Zvaničnici Prištine bez aduta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli ružno o Dačiću i Srbiji; SPS: Zvaničnici Prištine bez aduta

Ministar spoljnih poslova vlade u Prištini Bedžet Pacoli ružno je reagovao na govor koji je šef srpske diplomatije Ivica Dačić održao na sinoćnjoj sednici Saveta bezbednosti UN, nazivajući ga "zamenikom balkanskog koljača Slobodana Miloševića" i iščuđavajući se "kako je moguće" da se Dačiću dozvoli da tu govori i optužujući Srbiju da je "odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu".

"Godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i decenijama pratimo globalnu debatu o demokratizaciji sistema UN. Međutim, kada gledam zamenika balkanskog koljača Slobodana Miloševića, danas ministra vlade Srbije Ivicu Dačića, kako iscrpno govori bez da pritom pocrveni, pred uglednim diplomatama zemalja koje imaju predstavnike u Savetu bezbednosti UN, pokrećem pitanje da li demokratizacija globalnih institucija uključuje davanje prostora ličnostima sa kriminalnim i šovinističkim bekgraundom, kao što je Dačić", naveo je Pacoli, a prenosi RTK.

Njegov napad na Dačića nije tu stao.

"Dakle, kako je to moguće, u diplomatskoj prostoriji, da predstavnik kriminalnog režima, zemlje odgovorne za nekoliko ratova na Balkanu, da on govori pred predstavnicima zemalja koje omogućuju postojanje mira i stabilnosti i koje su sa pravom podržale našu nezavisnost! Je li to demokratija ili defekt ovog univerzalnog sistema?", upitao je Pacoli, objavljeno je u pres klipingu Unmika.

SPS: Bez aduta, pa vređaju  Dačića

Socijalistička partija Srbije (SPS) osudila je danas, kako kažu, kukavičke napade kosovskih zvaničnika na račun Ivice Dačića, uz ocenu da, posle osuda celog sveta zbog uvođenja taksi, kosovskim zvaničnicima ponestaje aduta, pa na ličnoj osnovi vređaju Dačića.

"Najoštrije osuđujemo kukavičke napade kosovskih zvaničnika na Ivicu Dačića. Svedoci smo sve učestalijih napada predstavnika tzv. države Kosovo na ministra spoljnih poslova i predsednika SPS-a", stoji u saopštenju.

Kako kažu, poslednji kukavčki čin se dogodio na sednici Saveta bezbednosti UN, kada je kontraverzni kosovski biznismen, a od skora i takozvani ministar takozvane države Kosovo, u njegovoj diplomatskoj nemoći, napao Ivicu Dačića dok je pred predstavnicima SB UN govorio istinu o terorističkoj samoproklamovanoj državi Kosovo.

"I dok ceo svet, a samim tim i SAD osuđuju drakonske kazne od 100 odsto na uvoz srpskih proizvoda, kosovskim zvaničnicima ponestaje aduta, pa na ličnoj osnovi vređaju šefa srpske diplomatije. Ministar im ne ostaje dužan, već nastavlja da se bori diplomatskim i legitimnim sredstvima za povlačenje priznanja Kosova i vraćanje ugleda Srbije u svetu", ističe se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pacoli o Dačiću: Zamenik balkanskog koljača Miloševića

Izvor: B92, 08.Feb.2019

Priština -- Ministar spoljnih poslova vlade u Prištini Bedžet Pacoli ružno je reagovao na govor koji je šef srpske diplomatije Ivica Dačić održao na sednici SB UN...On je Dačića nazvao "zamenikom balkanskog koljača Slobodana Miloševića" i začudio se "kako je moguće" da se Dačiću dozvoli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.